Dvojica igrača iz engleske Premier lige uhapšena zbog optužbi za silovanje

0
Radiosarajevo.ba
Dvojica igrača iz engleske Premier lige uhapšena zbog optužbi za silovanje
Foto: EPA - EFE / Engleska Premier liga / Ilustracija

Engleski mediji u utorak su prenijeli uznemirujuću vijest da su dvojica 19-godišnjaka, koji su profesionalni fudbaleri u Premijer ligi, uhapšeni u vezi sa optužbom za silovanje prethodnog vikenda.

Informaciju je potvrdila engleska policija.

Ne navodi se za koji tim igraju fudbaleri, niti je poznat njihov identitet, ali se zna da su obojica članovi istog kluba koji se takmiči u elitnom rangu engleskog fudbala.

Evo koji se horoskopski znakovi nikako ne podnose: Jedni drugima su u svakom pogledu trn u oku

Evo koji se horoskopski znakovi nikako ne podnose: Jedni drugima su u svakom pogledu trn u oku

Jedan od igrača je, prenosi britanski Telegraph, saslušan na stadionu kluba, dok je drugi priveden jer se sumnja da je pomagao u izvršenju krivičnog djela.

Seksualni napad za koji se optužuju fudbaleri dogodio se u petak, a žrtva je kontaktirala policiju odmah, pa je nekoliko sati kasnije podnijela i zvaničnu prijavu.

Navodi se da klub neće komentarisati dalje i da je stvar u rukama policije.

Ne dešava se ovakva situacija prvi put u Premier ligi. Optužnice su svojevremeno bile podnijete i protiv Masona Greenwooda i protiv Benjamina Mendyja, ali na kraju nijedan od dvojice poznatih fudbalera nije osuđen.

U britanskim medijima ubrzo su se pojavile informacije da bi optuženi mogli da budu fudbaleri Wolverhamptona, ali su se Wolvesi oglasili zvaničnim saopćenjem i sve opovrgli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije