Dva gola i asistencija Ivančića za sjajan preokret i trijumf Zrinjskog

0
Radiosarajevo.ba
Dva gola i asistencija Ivančića za sjajan preokret i trijumf Zrinjskog
Foto: Bljesak.info / Zrinjski trijumfovao protiv Slobode

Sloboda je imala prednost na poluvremenu utakmice 23. kola Premijer lige BiH protiv Zrinjskog, ali su Plemići uspjeli da stignu do preokreta i slave trijumf od 3:1.

Heroj Plemića bio je Ivančić koji je kreirao preokret pošto je postigao dva gola, a onda i asistirao. Tako je Sloboda upisala peti vezani poraz u Premijer ligi.

Šokirali su Tuzlaci Plemiće na samom startu pošto u 48. sekundi Krešić gubi loptu, uzima mu je Mujagić i potom matira Soldu za 0:1.

Nije se Zrinjski uspijevao oporaviti od tog hladnog tuša, a u prvom poluvremenu je najviše prijetio preko mldaog Bašića, koji je bio jako raspoložen za udarce s distance, piše Scsport.ba.

Više puta je testirao Golubovića, ali golman Slobode bi svaki put bio na nivou. Najbolju šansu u prvom dijelu Zrinjski je imao u 34. minuti preko Juranovića, kada šutira u prazan gol, ali s gol-crte loptu izbija Islamović.

Mnogo odlučnije Zrinjski kreće u drugi dio, a Sergej Jakirović pogađa s izmenom tokom pauze. Na teren je poslao Ivančića, a on kreira preokret u jako kratkom roku.

Prvo Ivančić u 57. minuti pogađa za 1:1 nakon izvrsnog ubačaja Bašića, a samo četiri minute poslije ponovo glavom Ivančić pogađa za potpuni preokret svog tima. Tada mu je loptu servirao Juranović.

Nakon toga Jakirovićev tim staje na loptu i čuva stečenu prednost, a Sloboda nije imala snage da uzvrati udarac.

Mogao je Ivančić u 75. minuti do hat-tricka, ali gotovo neometan sa sedam metara loše šutira i prebacuje gol.

Dvije minute poslije, sve je bilo riješeno. Ibanez je ubacio iz slobodnog udarca skoro s centra, Ivančić spustio loptu, a onda šutirao Juranović i pogodio za 3:1. Tako je Ivančić upisao i asistenciju.

Do kraja nije bilo promjene i završilo je pobjedom Zrinjskog 3:1.

Sad su Plemići sa 41 bodom na petoj poziciji, dok je Sloboda osma s 22 boda.

Premijer liga BiH, 23. kolo:

Zrinjski – Sloboda 3:1 (Ivančić 2x, Juranović / Mujagić)

ZRINJSKI: Soldo, Bekić, Pušić, Ćorluka, Bašić (Ljubić), Zlomislić, Krešić (Ibanez), Enin, Filipović (Ivančić), Juranović (Marušić), Mašić.

SLOBODA: Golubović, Devedžić, Beganović, Islamović, Kurtalić, Maksimović (Resić), Avdić, Mišković, Husejinović, Mujagić, Predragović.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije