Dušan Bajević: Kiprani su veoma grlati i stalno navijaju

Radiosarajevo.ba
Dušan Bajević: Kiprani su veoma grlati i stalno navijaju

Dušan Bajević, nekadašnji proslavljeni fudbaler Veleža, a kasnije veoma cijenjen trener u Grčkoj, jedno vrijeme je s klupe vodio i Omoniju iz Nikozije na čijem će stadionu GPS sutra Kipar ugostiti BiH u susretu desetog kola grupe B kvalifikacija za EURO 2016 u Francuskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

Bajević, koji je trenutno izvršni direktor atinskog AEK-a, smatra da bez obzira na to što su Kiprani domaćini, bh. fudbaleri imaju kvalitet da pobijede i izbore plasman u baraž.

"Iskreno, već dugo nemam kontakt s kiparskim fudbalom. Međutim pratim neka dešavanja u njihovom fudbalu koliko sam u mogućnosti. Njima se iznenada ukazala prilika da mogu otići u baraž, nakon što su u gostima savladali Izrael. Sigurno je da će učiniti sve da pobijede BiH i naprave najveći uspjeh u svojoj historiji. Ipak mislim da naša reprezentacija posjeduje veliki kvalitet i da može slaviti u Nikoziji. Naravno, bit će to izuzetno jaka i teška utakmica, ali na kraju bi mi trebali biti pobjednici. Utakmica u Bruxellesu između Belgije i Izraela nas uopće ne treba zanimati. Važno je da igrači budu fokusirani na ono što ih čeka i da obave svoj dio posla i pobijede Kipar. Onda je potpuno nebitno kako će proći Izraelci u Bruxellesu", smatra Bajević.

S obzirom na to da je Omoniju vodio dvije godine, od 2010. do 2012, Bajević dobro zna kakva atmosfera očekuje izabranike Mehmeda Baždarević sutra uvečer.

"Kiprani su veoma grlati i stalno navijaju. Stadion će biti sigurno pun, u to uopće ne sumnjam. Malo je prostora, dosta je skučen i može se reći da će na stadionu GPS vladati paklena atmosfera. Nema atletske staze i tribine su dosta blizu, tako da će biti pritiska s tribina. No, to ne treba uopće brinuti naše reprezentativce. I kod nas vlada slična atmosfera kada igramo u Zenici, uostalom svi oni u svojim klubovima i državnom dresu do sada su prošli sve i svašta. Mislim da atmosfera neće predstavljati nikakav problem bh. timu na putu ka baražu", kazao je Bajević za Anadolu Agency (AA).

"Princ s Neretve" istaknuo je da mu je veoma žao što sutra vjerovatno neće biti u prilici uživo gledati susret Kipar - BiH. Iako je planirao avionom otputovati za Nikoziju i bodriti Zmajeve, zbog veoma važnog sastanka rukovodstva AEK-a najvjerovatnije neće stići na utakmicu koja počinje u 20:45 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije