Đumić pred utakmicu s Belgijom: Jedva čekamo da istrčimo na teren

AA
Đumić pred utakmicu s Belgijom: Jedva čekamo da istrčimo na teren
Foto: Arhiv / Dario Đumić
Duel najboljih fudbalera BiH i Belgije sve je bliži.

Ogled devetog kola grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji gostima ne znači ništa u rezultatskom smislu, jer su osigurali odlazak na Mundijal. No, bh. timu je to utakmici “biti ili ne biti“. Tri boda za izabranike Mehmeda Baždarevića su imperativ, jer samo tako mogu ostati u igri za plasman u baraž.

Reprezentativci BiH u Sarajevu se vrijedno pripremaju za subotnji duel na stadionu Grbavica, koji bi trebao biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Baždarevićevi puleni su ozbiljno shvatili svaki trening i sve svoje obaveze, kako bi spremni dočekali favorizovanu Belgiju.

Dario Đumić, odbrambeni fudbaler holandskog Utrechta ističe da svi reprezentativci jedva čekaju da u subotu istrče na teren i probaju doći do veoma važne pobjede.

“Biće to izuzetno zahtjevna utakmica i drugačija u odnosu na ostale. Ne samo zbog reprezentacije koja nam dolazi na megdan, nego i zbog činjenice da moramo pobijediti ukoliko želimo izboriti plasman u baraž. Spreman sam i radujem se svakom okupljanju jer u reprezentaciji vlada dobra atmosfera. Mogu slobodno reći da svi jedva čekamo da istrčimo na teren i da utakmica počne“, kazao je Đumić za zvaničnu internet stranicu Fudbalskog saveza BiH.

Za prijepodnevne sati selektor Baždarević i njegovi saradnici planirali su video analize, sastanke i individualne razgovore sa igračima. Večeras u 18 sati bh. reprezentativci će obaviti trening na Grbavici.

Dva kola prije kraja nadmetanja u grupi H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine BiH zauzima drugo mjesto sa 14 bodova, osam manje od lidera Belgije koja je već osigurala mjesto na Mundijalu. Susret BiH – Belgija igrat će se 7. oktobra na stadionu Grbavica sa početkom u 18 sati. U posljednjem, desetom kolu BiH 10. oktobra gostuje Estoniji.

Na Mundijal u Rusiji plasiraće se pobjednici svih devet kvalifikacionih grupa, dok će osam najboljih drugoplasiranih igrati baraž.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije