Duel za finale ekipa koje tu niko nije vidio na početku sezone

Radiosarajevo.ba
Duel za finale ekipa koje tu niko nije vidio na početku sezone
Foto: EPA-EFE / Detalj sa meča Juventus - Ajax

Tottenham i Ajax večeras će igrati svoj prvi duel za finale Lige prvaka u fudbalu.

Kada je počela nova sezona najjačeg fudbalskog takmičenja u Europi niko nije mogao ni pomisliti da će Ajax ili Tottenham biti finalisti ovog takmičenja, ali prvog juna upravo će jedna od ovih ekipa igrati finale.

Bitka za Madrid i duel na Wanda Metropolitano stadionu počet će večeras u 21 sat u Londonu, a putnika u finale saznat ćemo nakon revanš susreta koji se igra osmog juna u Amsterdamu. Glavni sudac večerašnjeg duela u Londonu bit će Antonio Mateu Lahoz, a ovaj duel bit će treći međusobni dvije ekipe. U prethodna dva maksimalan učinak imaju Pijevci sa šest postignutih i samo jednim primljenim pogotkom.

Pochettino će biti bez Harryja Kanea, Winksa i suspendovanog Sona, ali vjeruje da će timskom igrom njegova ekipa nadoknaditi izostanke.

"Bit ćemo tim. Ne zanima me ko će postići pogodak. Naravno, problem je što nemamo sve igrače na broju, ali poenta je na kolektivu. Imamo timskog duha i možemo ostvariti bilo šta i sve je moguće. To je naša snaga. Nema mnogo prilika da igramo u polufinalu Lige prvaka. Moramo biti spremni, utakmica će biti jako uzbudljiva", rekao je uoči duela s Ajaxom Mauricio Pochettino.

"Nisam praznovjeran, vjerujem u svoju ekipu i igrače na terenu, ali i u plan koji napravimo zajedno. Oni sami mogu donijeti odluke ako se nešto promijeni na terenu. Želimo nastaviti u istom ritmu. Nevjerovatno je da smo u polufinalu Lige prvaka i mislim da niko nije vidio holandski klub na ovom mjestu. Ostvarili smo veliki rezultat, ali želimo još više. Ne želimo spavati na lovorikama", istaknuo je uoči utakmice Erik ten Hag, šef stručnog štaba Ajaxa.

Drugu polufinalu utakmicu igrat će u srijedu Barcelona i Liverpool. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije