Dudić kroz suze: Nek uživaju naši navijači i svi Mostarci

2
Radiosarajevo.ba
Dudić kroz suze: Nek uživaju naši navijači i svi Mostarci
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Konferencija za novinare u Sarajevu

Fudbaleri Veleža domogli su se trofeja pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine za sezonu 2021./2022.!

Mostarci su večeras u Zenici nakon boljeg izvođenja penala bili bolji od ekipe Sarajeva i tako izborili nastup u Evropi i naredne sezone.

Uslijedilo je veliko slavlje navijača iz grada na Neretvi sa velikim brojem navijača koji su danas pristigli na stadion Bilino polje.

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Svoje viđenje ovog meča dali su iz oba tabora večerašnjih timova.

"Prvo poluvijeme je bilo najbolje ove sezone. Dominirali, smo, stavarali šanse i trebali smo da to riješimo. Drugo poluvrijeme smo znali da će Velež da pojača, ali opet nas nisu ugrozli. Ušli smo u lutriju penala, a na kraju je voda otišla na mlin Veležu. Čestitam igračima njihove ekipe", rekao je pomoći trener FK Sarajevo i bivši igrač Vučina Šćepanović.

Sa druge strane Feđa Dudić je imao vrlo emotovan istup.

"Presretan sam kada vidim sreću na licima ovih ljudi. Ovo je definitivno bilo naše najlošije prvo poluvrijeme. Noge su nam bile vezane. Drugo poluvrijeme smo se vratili i kontrolisali smo meč. Ko te pita na kraju. Biće upisano da je Velež osvojio Kup. Izašli smo u Evropu nakon 33 godine, a sada smo osvojili naslov nakon 36. Nek uživaju svi Mostarci. Ovu pobjedu posvećujem mom rahmeti prijatelju Smailu Hodžiću", rekao je Dudić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije