Drugi o baražu

Radiosarajevo.ba
Drugi o baražu

Nakon što su u srijedu ztavršene posljednje utakmice kvalifikacija za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo poznate su sve rperezentacije koje direktno putuju u Južnu Afriku, ali i osam selekcija koje idu u baraž.

FIFA je u petak objavila rang listu najboljih svjetskih selekcija na kojoj se naša reprezentacija nalazi na 42. poziciji. Prema toj statistici naša reprezentacija će ići u drugi bubanj zajedno sa Sjevernom Irskom, Slovenijom i Ukrajinom.

Nosioci u baražu će biti Francuska, Portugal, Rusija i Grčka.

Grčka

Upravo ovu posljednju reprezentaciju najviše priželjkuju u našem taboru, iako sa njima imamo negativan omjer. Sa Grcima smo igrali četiri puta i sva četiri puta su slavili Heleni uz gol razliku 11:2.

Selektor Grčke nije se izjašnjavao o mogućim protivnicima u baražu.

Vezano: Čelnici N/FS BiH u baražu žele Grčku

Rusija

Koliko je opasna reprezentacija naše zemlje govore i stavovi predstavnika selekcija koje će u baražu biti u prvom šeširu.

"U baražu bi bilo dobro da izvučemo Sloveniju, a volio bih izbjeći Ukrajinu i BiH", rekao je Andrej Aršavin ruskim medijima nakon završetka utakmice sa Azerbejdžanom.

Naša selekcija nikad nije igrala protiv Rusije, ali tradicionalno smo lošiji od selekcija iz istočne Evrope, tako da bi bilo dobro propustiti Aršavina i društva.

Portugal

Selektor Portugala Carlos Queiroz zadovoljan je ulogom favorita i kako kaže o željama bi više trebale govoriti reprezentacije iz drugog bubnja.

"Nije mi bitno protiv koga ćemo igrati", samouvjeren je Queiroz.

Baš kao i u slučaju Rusije, naša reprezentacija nikada nije igrala protiv Portugala

Francuska

Sličnog mišljenja je i selektor Francuske Raymond Domenech.

"Nemam neku posebnu želju. Sve selekcije imat će isti cilj i svaka od njih bila bi težak protivnik. Nemamo pravo izbora, čekat ćemo da izvuku parove - rekao je Domenek", a prenosi Dnevni avaz.

Miralem Pjanić koji nastupa u Lyonu svjestan je snage koju ima ova selekcija i po svaku cijenu želi je izbjeći u baražu.

"Francuska je najjača među reprezentacijama u baražu. Nadamo se da ćemo je izbjeći. Voljeli bismo igrati protiv Grčke. Ipak, ne plašimo se nikoga, imamo samopouzdanje, igrat će se dva meča i sve je moguće", rekao je Pjanić za Avaz.

Sa Francuzima smo se sastajali dva puta, obje prijateljske utakmice. U Renu je bilo 1:1, dok su Francuzi slavili na Koševu sa 1:2.

"Osim me je uvjerio da je najbolja Francuska. Ali, nećemo mi biti te nesreće da nas dopadnu Francuzi, imam utisak da će to biti Rusi", rekao je Ćiro za Dnevni avaz.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije