Drinkwater van terena dvije sedmice nakon tuče u noćnom klubu

Fena
Drinkwater van terena dvije sedmice nakon tuče u noćnom klubu

Povremeni engleski nogometni reprezentativac Danny Drinkwater (29) pauzirat će najmanje dvije sedmice+ nakon što je prošle sedmice dobio batine ispred jednog mančesterskog noćnog kluba.

Branič Chelseaja na posudbi u Burnleyju, u tučnjavi je ozlijedio ligamente gležnja zbog čega će pauzirati najmanje dvije sedmice.

"Ne radi se o ozbiljnoj povredi, ali sigurno ga neće biti dvije sedmice", potvrdio je menadžer kluba Sean Dyche.

Drinkwater se našao u problemima kada je u noćnom klubu počeo zavoditi djevojku Kgosija Ntlhea, igrača niželigaškog Scunthorpe Uniteda. Tučnjavu nogometaša zaustavili su redari izbacivši ih iz noćnog kluba. Međutim, ispred kluba Drinkwatera je napala skupina mladića i brutalno ga pretukla. Iz tučnjave je izašao s masnicom ispod oka, natečenim čelom, posjekotinom na obrazu te izlupanim gležnjem, prenosi Hina pisanje engleskih medija.

"On je ljudsko biće i nitko se ne želi naći u takvoj situaciji. Zaboravite na nogometaše, ponekad se ljudi nađu u takvim situacijama. Kada uzmete igrača, on postaje dio nas. Dakle, mi ćemo raditi s Dannyjem i pokušati mu pomoći," dodao je Dyche.

Drinkwater je u Chelsea stigao 2017. kao pojačanje iz Leicestera za 38 milijuna eura, međutim, na Stamford Bridgeu se nije previše naigrao pa je ove sezone posuđen Burnleyju.

Nakon odličnih nastupa u dresu Leicestera zaigrao je i za englesku reprezentaciju u tri susreta, ali nakon osvajanja Premier lige njegova je karijera u padu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije