Drame na Velodromu i Jose Alvaladi: Eintracht i Tottenham u osmini finala Lige prvaka

0
Radiosarajevo.ba
Drame na Velodromu i Jose Alvaladi: Eintracht i Tottenham u osmini finala Lige prvaka
Foto: EPA-EFE / Marseille - Tottenham

Mnogo zanimljivih utakmica gledali smo od 21 sat u Ligi prvaka, a najsretniji nakon posljednjeg sudijskog zvižduka mogu biti fudbaleri Tottenhama i Eintrahta iz Frankfurta.

Ta dva kluba prošla su dalje iz grupe D u kojoj su sve četiri ekipe do posljednje minute imale šansu proći u osminu finala.

Tottenham je gostovao kod Marseillea i pobijedio 2:1. Da je izgubio - ispao bi. Imao je Marseille na poluvremenu rezultat koji ga je vodio dalje jer je pogodio Mbemba u nadoknadi prvog dijela, ali Pijetlove je u nastavku spasio Lenglet, da bi u nadoknadi Hojbjerg donio pobjedu i prvu poziciju.

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Još dramatičnije bilo je u Lisabonu gdje je Sportingu igrao i remi protiv Frankfurta, ali na kraju je izgubio. Vodili su domaći golom Arthura Gomesa nakon prvog dijela, ali njemački tim u nastavku golovima Kamade s penala i Muanija pravi preokret i dolazi do osmine finala. Sporting od prve pozicije koju je imao na poluvremenu na kraju dolazi do trećeg mjesta zahvaljujući kasnom golu Tottenhama na Velodromu za pobjedu. Taj gol gurnuo je Marseille na zadnje mjesto, a Sporting na treće koje mu donosi Evropa ligu. Bh.reprezentativac Sead Kolašinac igrao je u grugom dijelu za Marseille protiv Tottenhama. 

U derbiju večeri fudbaleri Bayerna lakše nego se očekivalo su pobijedili Inter 2:0. Golove su dali Pavard i Choupo-Moting. Za Inter je Edin Džeko igrao u drugom dijelu susreta. U istoj grupi Barcelona je dobila Viktoriju Plzen u gostima 4:3. Bayerrn i Inter idu u osminu finala, a Barcelona u Evropa ligu.

Liverpool je u još jednom od derbija večeri pobijedio na Anfieldu Napoli 2:0. Pogađali su Mohamed Salah i Darwin Nunez. Iz ove grupe, kao što je od ranije poznato, dalje idu upravo ova dva tima, dok će u Evropa ligu Ajax koji je večeras dobio u gostima Rangers 3:1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije