Dramatični video: Promašili penal za produžetke u 99. minuti

0
Radiosarajevo.ba
Dramatični video: Promašili penal za produžetke u 99. minuti
Foto: Screenshot/Twitter / Drama na kraju utakmice EP U-21

Nogometaši Engleske po treći put u historiji postali su prvaci Europe u uzrastu do 21 godine pobijedivši Španiju s 1-0 u finalu odigranom u gruzijskom Batumiju. 

Gol vrijedan trofeja zabio je Liverpoolov veznjak Curtis Jones u četvrtoj minuti sudijskog produžetka u prvom poluvremenu. Ali, u junaka pobjede pretvorio se engleski golman James Trafford koji je u devetoj minuti sudijskog produžetka na kraju utakmice odbranio penal španskom kapitenu Abelu Ruizu, a potom i pokušaj Aimara Oroza koji je bio prvi na odbijenoj lopti, prenosi 24sata.hr.

"Jutros sam svima govorio da ću odbraniti penal. Kad ga je dosudio, znao sam da ću ga spremiti. Bilo je lako", rekao je Trafford, koji iz Manchester Cityja odlazi u Burnley za 16,3 miliona eura (oko 32 miliona KM).

Teška nesreća u BiH: Povrijeđeno sedam osoba

Teška nesreća u BiH: Povrijeđeno sedam osoba

Englezi su do naslova došli bez primljenog gola (11-0) na cijelom turniru koji je odigran u Rumuniji i Gruziji. To im je treći naslov u četiri odigrana finala, ali su prethodna dva osvojili prije četiri decenije (1982. i 1984.).

Španci su igrali u petom finalu na posljednjih sedam izdanja Eura U-21, a ukupno devetom u historiji takmičenja i ostali su na pet naslova koliko ih ima i Italija. Engleska se po broju naslova izjednačila s Njemačkom.

Pogledajte dramatični video penala:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije