Drama na utakmici omladinaca Želje i Valtera: Policija prekinula meč

Radiosarajevo.ba
Drama na utakmici omladinaca Želje i Valtera: Policija prekinula meč
Arhiv / Saopćenje FK Željezničar

Roditelji polaznika Omladinske škole FK Željezničar jučer su fizički napadnuti na utakmici između cicibana FK Željezničar i Škole fudbala Valter.

Susret je potom prekinut uz intervenciju MUP-a Kantona Sarajevo.

"Danas su dječaci do devet godina Omladinske škole FK Željezničar i Škole fudbala Valter igrali utakmicu koja je trebala isticati poruke fer pleja, druženja i sportskog nadmetanja. Međutim, sport je danas u Hotonju poražen.

U toku pomenutog susreta, roditelji naših omladinaca su planski napadnuti hladnim oružjem, a prema riječima očevidaca napad se desio od strane jednog roditelja iz ŠF Valter i nekoliko nepoznatih osoba. Uslijedio je prekid utakmice i dolazak pripadnika MUP-a KS, dok su počinioci pobjegli.

Djeca između šest i devet godina, koja od sporta očekuju najljepše životne priče, danas su doživjela traume i apelujemo na nadležne organe da u što kraćem roku počinioce ovog sramnog napada sankcionišu kako bi na sportskim terenima pobijedio sport", saopćeno je iz FK Željezničar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije