Drama na ulicama Vaduza: BH Fanaticosi zaustavili autobus sa Zmajevima

A. S.
Drama na ulicama Vaduza: BH Fanaticosi zaustavili autobus sa Zmajevima
Facebook / BH Fanaticosi poslali poruku Zmajevima

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Vaduzu (20.45 sati) igra posljednju utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Ove kvalifikacije su još prije utakmice sa Italijom (0:3) dobile epitet propalih, ali susret protiv Lihtenštajna treba poslužiti da ekipa ostvari pobjedu s kojom bismo ostali u utrci za treći „šešir“ uoči žrijebanja kvalifikacionih grupa za Svjetsko prvenstvo.

Zmajevi su sinoć održali posljednji trening, nakon kojeg je bilo drame na ulicama Vaduza.

Najvatreniji navijači našeg nacionalnog tima BH Fanaticosi, nezadovoljni igrama naših najboljih nogometaša u ovom kvalifikacionom ciklusu, prema saznanjima portala Radiosarajevo.ba, zaustavili su autobus sa igračima i stručnim štabom.

Sve se desilo na ulicama Vaduza, a jedini cilj BH Fanaticosa je bio, razgovor sa kapitenom Edinom Džekom i selektorom Robertom Prosinečkim.

Kada njihov zahtjev nije prošao, navijači su prije nego ih je rastjerala policija, razvili parolu na ulicama Vaduza, koju su vidjeli i igrači.

„Poznajete'l osjećaj zove se sramota“, pisalo je na paroli koju je držalo 13 pripadnika BHF-a.

Na svojoj Facebook stranici iz BHF-a su jasno poručili da se parola odnosi na naše nogometaše.

Podsjetimo, BH Fanaticosi nisu bili na Bilinom polju i kada se igrala utakmica protiv Italije. Oni su svojih 200 ulaznica dali mališanima iz nekoliko domova za nezbrinutu djecu, i tako ponovo učinili potez za svaku pohvalu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije