Drama bivšeg golgetera: Ivan Klasnić treba novu transplantaciju bubrega

Radiosarajevo.ba
Drama bivšeg golgetera: Ivan Klasnić treba novu transplantaciju bubrega
/ printscreen
Dijaliza u trajanju od pet sati, tako tri puta sedmično. To je život bivšeg hrvatskog fudbalskog reprezentativca Ivana Klasnića koji se bori s bolešću bubrega.

Godine 2007. transplantiran mu je majčin bubreg koji je tijelo ubrzo odbacilo. Dva mjeseca kasnije Ivan Klasnić dobija očev bubreg, no prije 14 mjeseci novi šok – potrebna je nova transplantacija.

To nije bila jedina loša vijest: Pokazalo se da članovi njegove porodice ne mogu biti donori bubrega zbog čega je propala mogućnost da organ dobije od brata Josipa.

Njemačka televizija NDR snimila je 30-minutni film o životnoj borbi bivšeg golgetera Werdera koji se s ovim klubom osvojio duplu krunu 2004. godine.

"Sanjam da nastavim normalno živjeti. Nisam pomislio da ću možda kraće živjeti, ali moram prihvatiti sudbinu takvu kakva jest i odlaziti na dijalizu. Nadam se sretnom završetku, uspjehu treće operacije, da više ne moram odlaziti na dijalizu", rekao je Klasnić u dokumentarnom filmu koji kompletan možete vidjeti ovdje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije