Dobro smo igrali prije dvije godine, falio samo gol

Radiosarajevo.ba
Dobro smo igrali prije dvije godine, falio samo gol


Prije tačno dvije godine, nogometna reprezentacije Portugala i Bosne i Hercegovine odigrale su na stadunu Luz prvu utakmicu baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici.

Susret je završen pobjedom domaćina od 1:0, a strijelac pobjedonosnog pogotka bio je Bruno Alves.

'Dobro smo igrali, al' nemamo sreće '

Unatoč porazu u tom susretu Zmajevi su pokazali da imaju snage nositi se sa velikim selekcijama.  Izabranicima tadašnjeg selektora Miroslava Ćire Blaževića, koji je uvjeren u prolaz Zmajeva, nedostajalo je sreće. Naime, reprezentativci Bosne i Hercegovine propisno su se ispromašivali u ovom susretu. Tri puta smo pogodili okvir gola Carvalha dos Reis Eduarda uz još nekoliko propuštenih izglednih prilika.

Nadamo se da će, uz dobru igru naši reprezentativaci, u što ne sumnjamo, imati malo sreće u sutrašnjem uzvratnom susretu baraža za dolazak na Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Podsjećamo prvi susret uz Zenici završen je bez pogodaka, tako da će naš državni tim u Poljsku i Ukrajinu, gdje će se naredne godine igrati Evropsko prvenstvo, pored eventualne pobjede, voditi i bilo koji neriješen rezultat sa postignutim golovima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije