Dobra atmosfera u bh. taboru

Radiosarajevo.ba
Dobra atmosfera u bh. taboru

Utakmica između naše selekcije i Francuske, koja se igra od 21 sat na stadionu Stade de Franceu, podigla je veliku euforiju među našim sugrađanima i ljubiteljima nogometa.

Eventualna pobjeda dovela bi našu selekciju na prvo mjesto u grupi, ali bi svakako i neriješen rezultat bio dobar uspjeh Zmajeva, s obzirom da igramo protiv favorizovane ekipe. Naša selekcija već se plasirala u baraž za EP, te večeras mogu rasterećeni ući u susret, a svaki povoljan rezultat bio bi veliki uspjeh naših momaka i dodatni poklon svim fanovima, koji će večeras biti uz Zmajeve.

Nakon prvog treninga koji su Zmajevi obavili u Francuskoj, sunoć je održana pres konferencija naše selekcije, na kojoj nisu objelodanjena imena 11 igrača koji će istrčati na teren.

Selektor Safet Sušić je ponovio kako smo već ostvarili svoj cilj, te dodao kako naši sutrašnji protivnici jesu favoriti s obzirom da je Francuzima za prvo mjesto neophodan samo jedan bod.

"Ne želim govoriti o početnom sastavu, jer ni igrači ne znaju ko će igrati, a ne želim da sastav saznaju iz francuskih novina. Mogu reći da će prva postava biti slična onoj iz meča s Bjelorusijom. Hasagić će biti na golu, jer mi je rekao da je spreman, rekao je Sušić.

"Već smo ostvarili svoj cilj da budemo među dvije ekipe na kraju kvalifikacija. Francuzi su svakako favoriti, jer njima u krajnem slučaju odgovora i remi. Ne želim još govoriti o ekipi koja će sutra istrčati na teren", dodao je naš selektor.

U našem taboru vlada dobra atmosfera, koja se mogla vidjeti na treningu, a euforija oko večerašnjeg meča koja je svakako prisutna u našoj zemlji, prenijeta je i u Grad svjetlosti, gdje će Zmajeve prema nekim procjenama bodriti oko 15 hiljada vjernih navijača.

Ništa manje vjerni navijači koji će utakmicu gledati iz svojih domova, kafića..., od 21:00 sat biće uz program BHT1, koji emituje direktan prijenos utakmice iz Pariza.

 

 


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije