Dobio gripu: Hospitalizovan legendarni Ronaldo

Radiosarajevo.ba
Dobio gripu: Hospitalizovan legendarni Ronaldo
Slavni bivši brazilski fudbaler Ronaldo objavio je u nedjelju da je u petak hospitalizovan na Ibizi zbog gripe, javlja Anadolu Agency (AA).

Ronaldo (41), FIFA-in trostruki igrač godine, objavio je na društvenim mrežama da je "sada sve pod kontrolom" i da očekuje da će se u ponedjeljak vratiti kući.

Ronaldo je s timom Brazila 2002. godine osvojio Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Napadač je postigao osam golova na turniru i dobio Zlatnu kopačku.

Većinu vremena je proveo u Španiji, gdje je igrao u Barseloni i Real Madridu između 2002. i 2007. godine. U 2011. godini se povukao iz fudbala u dresu Corinthiansa.

Ronaldo posjeduje fudbalsku marketinšku agenciju u Brazilu i povremeno radi kao komentator na televiziji Globo.

Caca Ferrari, portparol bivšeg igrača, rekao je za AP da će Ronaldovi tvitovi na portugalskom i španskom jeziku biti njegovi jedini javni komentari o prijemu u bolnicu.

Ferrari je negirao medijske izvještaje da je Ronaldo prvi put smješten u jedinicu za intenzivnu njegu u Španiji, a potom premješten u drugu bolnicu. Potvrdio je da je Ronaldo bio na ljetovanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije