Do jučer niko nije čuo za njega, sada je blizu dresa Zmajeva. "Već sam dobio pasoš BiH"

0
Radiosarajevo.ba
Do jučer niko nije čuo za njega, sada je blizu dresa Zmajeva. "Već sam dobio pasoš BiH"
Foto: Reprezentacija.ba / Said Hamulić

Otkrovljenje sezone u Poljskoj definitivno je Said Hamulić (21).

Nizozemac po rođenju do prije samo dvije godine je igrao na amaterskom nivou, bio je nepoznat većini ljubitelja fudbala u Bosni i Hercegovini, a sada se zahvaljujući igrama u Stal Mielecu njegovo ime priziva u reprezentaciju. S razlogom.

Iz kola u kolo piše se o njegovim golovima i asistencijama u Ektraklasi. Hvalospjevima ga obasipaju naročito mediji u Poljskoj, navodeći kako ima dinamit u kopačkama, a u ‘inboxu’ na društvenim mrežama sve je više i poruka od strane navijača iz BiH. I sve sa istim pitanjem – da li će igrati za Bosnu i Hercegovinu?

Nova informacija iz Vodovoda: Danas bi bez vode moglo ostati još nekoliko sarajevskih ulica

Nova informacija iz Vodovoda: Danas bi bez vode moglo ostati još nekoliko sarajevskih ulica

Spektakularni parovi i u Evropa ligi. Barcelona protiv Manchester Uniteda!

Spektakularni parovi i u Evropa ligi. Barcelona protiv Manchester Uniteda!

Bosanski mu nije baš najbolji...

"Navijači mi baš pišu često, naravno da mi gode poruke podrške, ali to da li ću igrati za BiH ne ovisi o meni. Iako sam rođen u Nizozemskoj, za sebe kažem da sam Bosanac i želja mi je svakako igrati za svoju zemlju. Smatram da imamo dobar tim, uz nekoliko mlađih, tu su još Džeko i Pjanić koje naročito cijenim", kaže Hamulić.

Kaže nam i kako nema prepreka da igra za BiH.

"Imam već pasoš, tako da… Da dođe poziv bio bih baš presretan, kao i moji roditelji, koji su inače iz Krajine. Mama je iz Bosanske Krupe, a otac iz Cazina. Dolazim tamo kada sam god u prilici, prije je to bilo mnogo češće jer sada kada sam profesionalac i nemam mnogo vremena", kazao je Hamulić.

Iako ih ima nekoliko, trenutno nije u kontaktu ni sa jednim bh. fudbalerom koji igra u Poljskoj, a rekao je i nešto više o svom klubu.

"U početku mnogi su nas potcijenili, mislili su da ćemo se boriti na opstanak i da nemamo kvalitet, a pokazali smo suprotno. Imamo isti broj bodova kao i trećeplasirani na tabeli. Znam da Stal Mielec za mnoge nije toliko poznat, međutim ovo je klub koji je dva puta bio prvak i koji je igrao protiv Real Madrida u Ligi prvaka. To sigurno niste znali", kroz smiješak kaže Said Hamulić na kraju razgovora za Reprezentacija.ba.

Špekulacije oko nastavka karijere nije želio komentarisati. Fokusiran je trenutno na Stal Mielec, međutim ako je suditi prema napisima poljskih kolega, sve je izvjesnije da će na ljeto promijeniti klub. Ko zna, možda već i na zimu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije