Dječak sa fotografije je nekad radio u pekari za minimalac. Danas zarađuje milione i živi svoj san

0
Radiosarajevo.ba
Dječak sa fotografije je nekad radio u pekari za minimalac. Danas zarađuje milione i živi svoj san
Foto: Sporting News / Matheus Nunes u mladosti

Ovog ljeta tražili su ga Manchester City i Chelsea, ali se odlučio ipak za klub iz sredine tabele.

Wolverhampton je sve šokirao kada je prije nekoliko dana potpisao Matheus Nunesa iz Sportinga za 45 miliona eura, posebno jer su od Portugalca odustali ranije pomenuta dva velika jer im je bio skup.

Ipak, ne tako tajna veza Wolvesa i agenta Matheusa Nunesa - dovela je Portugalca u Englesku po nešto povoljnijoj cijeni, naravno uz nadu da će se uskoro njegova vrijednost makar udvostručiti.

Društvo novinara BiH poziva na solidarnost: "Samo tako možemo prestati biti taoci politike"

Društvo novinara BiH poziva na solidarnost: "Samo tako možemo prestati biti taoci politike"

Pritom, zaista se radi o sjajnom fudbaleru vrlo interesantne životne priče...

Drama u Engleskoj: Igrač Wolvesa ostao bez svijesti, odmah mu priključili kiseonik

Drama u Engleskoj: Igrač Wolvesa ostao bez svijesti, odmah mu priključili kiseonik

Odrastao je u favelama Rio de Žaneira gdje je pokušavao da "iskopira" Ronaldinha, da bi se u Portugal potom preselio sa majkom i očuhom kada mu je bilo 13 godina,

Tamo je pokušao da napravi fudbalsku karijeru, međutim do prije samo tri godine radio je u porodičnoj pekari u gradiću Erikeriji u blizinu Lisabona. Svakog dana odlazio je na treninge u Sporting i nadao se da će se "izvući iz siromaštva", a malo je reći da je u tome uspio pošto je najskuplji fudbaler u istoriji Wolverhamptona.

"Bilo je trenutaka kad nismo imali šta da jedemo, nije pomoglo ni to što moja majka nikad nije prestajala da radi. Ona je ratnica koja je u mene usadila ljubav prema fudbalu. Uz nju sam prvi put udario loptu. Ako nismo imali loptu, braća i ja smo se igrali čarapama, bilo je bitno samo da se kotrlja. Majka i dan-danas ne zna kako se dogodilo da nisam postao lopov ili diler", rekao je Nunes u prošlogodišnjem intervjuu za portugalski "Rekord", dok je za klupsku televiziju ispričao kako se to dogodilo da radi u pekari...

"Radio sam u pekari oko pet-šest mjeseci. Dolazio sam ujutro jer su utakmice bile popodne. Stajao bih na nogama po pet ili šest sati i onda morao da treniram nakon toga, ne mogu reći da je bilo lako. Nisam imao vozačku pa sam se budio u pet ujutro kako bih biciklom išao na posao", prenosi Buka.

Nunes inače ima 23 godine i igra na mjestu centralnog veznog, a ovog leta je postao 11. portugalski fudbaler u ovom klubu gdje igraju njegovi zemljaci poput Moutinha, Neta, Guedesa, Nevesa i drugih...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije