Diže se zastava Lige prvaka: Derbi na startu, tri Bosanca na terenu

0
Radiosarajevo.ba
Diže se zastava Lige prvaka: Derbi na startu, tri Bosanca na terenu
Foto: EPA-EFE / Igrači PSG-a

Ljubitelji nogometa konačno su i ovo dočekali - nova sezona Lige prvaka počet će večeras utakmicama prvog kola grupne faze, a titulu prvaka Evrope branit će minhenski Bayern.

I odmah na startu očekuje nas niz zanimljivih duela, a derbi će odigrati Paris Saint Germain i Manchester United.

Ova utakmica bit će prilika da se PSG osveti za onu eliminaciju iz osmine finala pretprošle sezone, kada je golom Marcusa Rahforda iz penala, u nadoknadi, engleski tim prošao dalje.

Ako uzmemo u obzir činjenicu da su Parižani finalisti prošlog izdanja ovog takmičenja, kao i da je trenutno u odličnoj formi, a da Manchester u posljednje vrijeme igra promjenljivo prednost je bez sumnje na strani Parižana.

Tako kažu i kvote kladionice MOZZART.

Za pobjedu Parižana, nudi se kvota od 1,57, na remi 4,10, dok je kvota na trijumf "Crvenih đavola" čak 5,90.

Kompletnu ponudu kladionice MOZZART možete pogledati na OVOM LINKU.

Iako su se mnogi nadali da će večeras u dresu Uniteda vidjeti novog napadača Edinsona Cavanija koji bi tako zaigrao protiv svog bivšeg Kluba, PSG-a, to se neće desiti.

Ipak, on je tek nekoliko dana sa novom ekipom, a iza sebe ima čak osam mjeseci bez utakmice, pošto je poslije pandemije odbio da igra za PSG.

Bosna i Hercegovinu predstavljat će Miralem Pjanić koji igra za Barcelona, a večeras će imati priliku ukrstiti koplja protiv dva sunarodnika. Katalonci otvaraju sezonu protiv Ferencvaroša za koji igraju Adnan Kovačević i Eldar Ćivić 

Edin Višća će sa svojim Bašakšehirom igrati u grupi s PSG-om, Manchester Unitedom i Leipzigom. Lazio Senada Lulića je u grupi F, ali reprezentativac Bosne i Hercegovine nije prijavljen za duele Lige prvaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije