Direktor Granade otkrio potresne detalje o smrti navijača: 'To nije bio jedini incident'

0
Radiosarajevo.ba
Direktor Granade otkrio potresne detalje o smrti navijača: 'To nije bio jedini incident'
Foto: EPA - EFE / Navijači Granade čekali vijesti o svom kolegi s tribine

Utakmicu između Granade i Athletica Bilbaa obilježila je tragedija koja se dogodila kada je jedan navijač preminuo uslijed srčanog udara. Utakmica je prekinuta u 19. minuti, a nakon cijelog tužnog događaja obratio se i sportski direktor Granade Alfredo García Amado.

"Žalimo zbog smrti našeg pretplatnika na stadionu. Izražavamo sućut i našu ljubav cijeloj porodici. Nogomet je sada u drugom planu, jako smo tužni", rekao je.

Nogometaši su čekali 20 minuta da se donese odluka o eventualnom nastavku utakmice, a nakon što je proglašena smrt navijača, sudija je donio odluku o prekidu.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

"Ne možete vidjeti unutrašnji prsten, ali naše zdravstvene službe su se brinule za navijača. Slučajno se dogodilo da su se u blizini nalazili ljudi koji rade u klupskoj zdravstvenoj službi, ali nisu uspjeli oživjeti navijača", rekao je Amado i dodao:

"Nekoliko minuta prije toga dogodila su se još dva incidenta na stadionu i imali smo angažirana dva vozila hitne pomoći. Na žalost smo ovo morali proživjeti. Zahvalni smo Athleticu na razumijevanju koje su imali, kao i njihovom zdravstvenom osoblju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije