Direktor Crvene zvezde otkrio kako je Vučić obećao novac Dodiku: "Mile, imaš to..."

3
Radiosarajevo.ba
Direktor Crvene zvezde otkrio kako je Vučić obećao novac Dodiku: "Mile, imaš to..."
Foto: EPA - EFE / Milorad Dodik i Aleksandar Vučić

Zvezdan Terzić, direktor Crvene zvezde je u intervju za srbijanski Telegraf ispričao kako je jednom prilikom ručao s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a tada posvjedočio njegovom telefonskom razgovoru s Miloradom Dodikom, predsjednikom bh. entiteta RS, u kojem mu je obećao novac poreznih obveznika Srbije.

Terzić je u pomenutom intevjuu pričao o Zvezdi, Ligi prvaka, transferu Nemanje Radonjića… No, ispričao je i priču o Aleksandru Vučiću, odnosno o tome kako predsjednik države obećava novac iz budžeta, koji pune svi građani, jer je "dobro raspoložen zbog Zvezde".

Prema Terzićevim riječima, Vučić je rekao Dodiku da će dati novac za RS jer je "dobro raspoložen" zbog pobjede Crvene zvezde, te da će u slučaju plasmana u Ligu prvaka – dati duplo više novca.

EURO 2024 | Faruk Hadžibegić: Najviše me je oduševio ovaj igrač. Nadam se trofeju Španije

EURO 2024 | Faruk Hadžibegić: Najviše me je oduševio ovaj igrač. Nadam se trofeju Španije

Kako je ispričao, na dan utakmice bio je na ručku sa Vučićem, koji je, zbog svog omiljenog kluba, bio vrlo dobro raspoložen.

"On je bio toliko raspoložen, toliko je vjerovao u prolaz, da ga je zvao i Milorad Dodik tokom ručka, tražio neku pomoć za Republiku Srpsku. Nešto je tražio i Vučić mu je rekao: 'Mile, imaš to. Dobro sam raspoložen danas, Zvezda pobjeđuje i imaš to. A da ti sad kažem, ako Zvezda prođe večeras i uđe u Ligu prvaka, imaš duplo više, duplo toga imaš. Kaže, 'evo ti Terza da ti potvrdi' i daje mi ga na telefon", ispričao je Terzić kroz osmijeh, a zatim je ispričao kako je predsjednik Srbije insistirao da razgovara s fudbalerima Crvene zvezde.

Vučić je inače poznat kao vatreni navijač Crvene zvezde.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije