Dinamo Zagreb prošao Kazahstance, sad slijedi najteži protivnik

0
Radiosarajevo.ba
Dinamo Zagreb prošao Kazahstance, sad slijedi najteži protivnik
Foto Facebook / Detalj sa utakmice

Ekipa Dinama iz Zagreba pobijedila je Astanu u uzvratnoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu prvaka.

Rezultatom 1:0, ekipa se u Zagreb vraća sa punim plijenom. U ifućem kolu ih čeka grčki prvak AEK.

U prvoj utakmici ekipa Igora Bišćana ostvarila je veliku prednost od 4:0. 

Zemljotres u Hrvatskoj

Zemljotres u Hrvatskoj

Dinamo je zaprijetio već od prve minute. Tomasov je ubacio s desne strane, a Moharrami ispred Aimbetova izbacio u korner. Bila je to dobra šansa.

Nakon 24 minute, tokom kojih je konstantno prijetio po golu Astane, Dinamo je konačno poveo. Strijelac je Mahir Emreli. Lijepo se okrenuo u šesnaestercu nakon dodavanja Sučića i u uskom prostoru uspio progurati loptu pored bloka i pogoditi za vodstvo Dinama. Možda je posljednji loptom igrao i Astanin branič Maročkin, ali gol se, barem zasad, piše Emreliju.

Drugo poluvrijeme počelo je sa dvije izmjene kod Astane - Darboe i Jovančić ušli su umjesto Prokopenka i Tomasova. To je rezultirao sa nekoliko dobrih njihovih napada. Heroj dinama u posljednjim minutama bio je golman Livaković.

U 75. minuti Aimbetov je izbio sam pred Livakovića, no još jednom se Dinamov golman iskazao sjajnom obranom. Lopta se odbila do Darboea, a on je glavom pcuao pored gola.

Ipak, uprkos svim napadima Astane, dinamo je u 88. minuti pogodio za konačnih 2:0. Strijelac je Antonio Marin. Mihajličenko je presjekao jedno dodavanje pred golom Astane i proslijedio loptu do Baturine, čiji se udarac od bloka odbio do Marina koji nije imao težak zadatak povećati vodstvo Dinama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije