Zvezda remizirala u Beogradu, večeras se igraju još tri meča

Anadolija
Zvezda remizirala u Beogradu, večeras se igraju još tri meča
FOTO: Facebook / Dinamo slavio u gostima
Sedam prvih utakmica trećeg kola kvalifikacija UEFA-ine Lige prvaka odigrano je danas, a najubjedljiviju pobjedu odnio je Dinamo iz Zagreba koji je slavio u gostima protiv FC Astana u Baku, pobjedivši rezultatom 0:2.
Šampion Hrvatske poveo je u Astani pogotkom Marija Buduimira u 39. minuti prvog poluvremena, te na odmor otišao s vodstvom od 0:1. Kao što je bio slučaj i u prvom, “modri” su šest minuta prije kraja drugog poluvremena, tačnije u 84. minuti, zatresli mrežu protivnika. Strijelac je ovoga puta bio Daniel Olmo.
 
Crvena zvezda, prvak Srbije ugostio je večeras Spartak iz Trnave, ekipu koja je u prvom kolu kvalifikacija eliminisala mostarski Zrinjski, šampiona Bosne i Hercegovine. Beograđani su podijelili bodove sa gostima. Pogodak za Zvezdu je iz penala zabilježio Nabouhane u 23. minuti, a gosti su izjednačili svega dva minuta kasnije, golom Antona Slobode, što je bio konačan rezultat susreta u Beogradu.

Revanš utakmice trećeg kola kvalifikacija su 16. avgusta.

Rezultati utakmica trećeg kola:

Astana - Dinamo Zagreb 0:2

Qarabag - BATE 0:1

Malmo - Vidi 1:1

Slavija Prag - Dinamo Kijev 1:1

Standard - Ajax 2:2

Crvena zvezda - Spartak Trnava 1:1

Benfica - Fenerbahce 1:0

Večeras, 8. augusta su na rasporedu sljedeće utakmice:

Spartak Moskva (19 sati)

Salzburg – Shkendija (19)

Celtic – AEK (20.45)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije