Dinamo pomeo Hajduk (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Dinamo pomeo Hajduk (VIDEO)

Šesti put o pobjedniku hrvatskog nogometnog kupa odlučivali su Dinamo i Hajduk, a nakon prvog dvoboja odigranog na Maksimiru Dinamo na uzvrat u Split putuje s velikom prednošću od 3:0.

Pred više od 20 hilajda gledatelja, u lijepom ambijentu, Dinamo je već u prvom dvoboju riješio pitanje pobjednika Hrvatskog nogometnog kupa. Dinamov sjever izvjesio je poruku 'Samo jedno mjesto zove se dom', nastavljajući tako kampanju za očuvanje Maksimira, a njihovi ljubimci na terenu upisali su novi rez u povijesti kluba.

Genijalna akcija Igora Bišćana kojom je podsjetio na svoje najbolje dane iz Liverpoola, te sigurna egzekucija Marija Mandžukića dovele su Dinamo u prednost, a nakon povlačenja Vrdoljaka u šesnaestercu i pogotka Sammira s bijele točke, 'modri' su najavili obranu naslova. Jedanaesterac je skrivio naš reprezentativac Boris Pandža.

Iako Hajduk u susret nije ušao ratoborno kao prilikom posljednjeg derbija na Poljudu, kartoni su frcali na sve strane. Dva brutalna starta na Mandžukiću (Jurica Buljat i Siniša Linić) pretvorio je u dva izravna crvena kartona i tako drugo poluvrijeme lišio neizvjesnosti.

Drugo poluvrijeme i Torcida i BBB-i su otvorili velikim transparentima. Dalmatinci su izvjesili veliki Hajdukov šal, a dok su BBB istaknuli internu poruku. Na terenu je nastavak otvorio Ilija Sivonjić pogođenom stativom, a točku na 'i' trećeg derbija sezone pogotkom glavom stavio je najbolji igrač susreta Mario Mandžukić.

Na terenu, je Hajduk s dva igrača manje uspio pokazati zube, a samo zahvaljujući prisebnom golmanu Butini brojčano nadmoćni Dinamo susret je završio prazne mreže. Odbrane Ibričićevog slobodnjaka i Kalinićevog zicera ulaze u kategoriju bravura i Dinamo je rutinski zatvorio utakmicu te u Split odlazi s čini se s nedostižnom prednošću.

Treba napomenuti da su cijelu utakmicu odigrao Hrgović, te da je Pandža zamijenjen u 31. minuti, a Ibričić u 88. kada je ušao Bartolović.

Splićani su nakon utakmice bili vidno nezadovoljni suđenjem.

"Mogu jedino Dinamu čestitati na pobjedi i nadati se da možemo napraviti čudo. Možda i nama sudija pomogne pa im isključi dva igrača. Dobili smo dva crvena i penal, naravno da sam ogorčen. Nas osam se borilo, šteta je što nismo zabili barem jednu priliku", rekao je Senijad Ibričić nakon susreta na Maksimiru i dodao: "Najbolje bi bilo da smo možda napustili teren. Eto vruće smo glave, ne znam što bih rekao. Po meni su sve tri odluke sumnjive. Kad pogledamo snimku moći ćemo više reći. Dinamo je bio dobar, ali ne toliko da nas pobijedi 3:0."

http://www.youtube.com/watch?v=vi8AwT_3zX4


tportal.hr/index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije