Dinamo "poklonio" pobjedu West Hamu, Crvena zvezda savladala Bragu

8
Radiosarajevo.ba
Dinamo "poklonio" pobjedu West Hamu, Crvena zvezda savladala Bragu
Foto: AA / Crvena zvezda - Brage

Odigrano je osam utakmica prvog kola grupne faze Evropske lige u skupinama E, F, G i H, a Crvena zvezda je ostvarila veliki trijumf protiv Brage (2:1).

Crvena zvezda je na svom terenu slavila protiv Brage sa 2:1. U prvom poluvremenu viđene su prilike na obje strane, ali nije bilo pogodaka, a u drugom dijelu utakmice tri puta su se tresle mreže.

Rodić je u 75. minuti doveo Beograđane u prednost, a samo minutu poslije portugalski klub je ekspresno izjednačio preko Galena. Pet minuta prije kraja regularnog dijela utakmice dosuđen je penal za domaće, a realizovao ga je Katai za 2:1.

Skandal sa lažnim diplomama u BiH: Sedam hapšenja, potjernica za Messinom

Skandal sa lažnim diplomama u BiH: Sedam hapšenja, potjernica za Messinom

Dinamo Zagreb poražen je na Maksimiru od West Ham Uniteda (0:2). Nakon velike greške odbrane Modrih, Antonio je u 22. minuti pogodio za 0:1. Nakon nove greške domaćih Rice je u 50. minuti udvostručio prednost, tako da su Zagrepčani “poklonili” gostima trijumf, piše Scsport.ba

U redovima Dinamo Zagreba priliku sa klupe dobili su Amer Gojak i Luka Menalo, a obojica su ušla u igru u 84. minuti.

Ferencvaros je poražen na gostovanju kod Bayer Leverkusena (2:1). Mađarski klub je poveo sa 0:1 golom Mmaeea u osmoj minuti, ali u nastavku Apotekari su preokrenuli preko Palaciosa i Wirtza. Stjepan Lončar i Muharem Ćivić igrali su za Ferencvaros od prve minute, a Adnan Kovačević je presjedio na klupi.

Srđan Grahovac, koji je igrao od prve minute, poražen je sa svojim Rapidom na domaćem terenu od Genka (0:1). Strijelac jedinog gola na utakmici bio je Onuachu u sudijskoj nadoknadi.

Rezultati:

GRUPA E

Galatasaray – Lazio 1:0

Lokomotiv Moskva – Marseille 0:1

GRUPA F

Crvena zvezda – Braga 1:1

Midtjylland – Ludogorets 1:1

GRUPA G

Bayer Leverkusen – Ferencvaros 2:1

Betis – Celtic 4:2

GRUPA H

Dinamo Zagreb – West Ham 0:2

Rapid – Genk 0:0

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije