Dinamo na krilima Amera Gojaka deklasirao Ferencvaroš i prošao dalje

Radiosarajevo.ba
Dinamo na krilima Amera Gojaka deklasirao Ferencvaroš i prošao dalje
Foto: EPA-EFE / Amer Gojak

Odigrano je nekoliko revanš utakmica trećeg pretkola Evropske lige, a Dinamo Zagrbe je ubjedljivom pobjedom na gostovanju protiv Ferencvaroša prošao u play-off. Modri su slavili sa 0:4, a jedna pogodak je postigao i bosanskohercegovački fudbaler, Amer Gojak.

Dinamo je poveo golom Ademija u 16. minuti, a do kraja prvog dijela nije bilo promjene rezultata. Početkom drugog poluvremena Modri su završili posao. Prvo je pogodio Petković za 0:2 u 47. minuti, a osam minuta poslije Olmo je povisio na 0:3.

Gojak je u igru ušao u 69. minuti, a deset minuta poslije postigao je gol za 0:4. Modri su imali i penal u 89. minuti, ali je Petković promašio. Igrao je i Hajrović koji je u igru ušao u 77. minuti. U redovima Ferencvarosa počeo je od prve minute Ćivić, a u 69. minuti isključen je zbog drugog žutog kartona.

Ranije je igrao i Maribor, koji je i na gostovanju poražen od Rosenborga sa 3:1. Golove za domaće postigli su Soderlund i Konradsen dva, dok je za goste strijelac bio Vancas. Pirić je bio na golu Maribora od prve minute, a Mešanović nije ulazio u igru s klupe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije