Dinamo na bosanski pogon osvojio Brisel: Modri stopostotni

Radiosarajevo.ba
Dinamo na bosanski pogon osvojio Brisel: Modri stopostotni
Foto: EPA-EFE / Izet hajrović slavi pobjedu nad fenerom s ostalim igračima Dinama
Odigrano je 13 utakmica drugog kola Europske lige, a novu veliku pobjedu upisali su fudbaler zagrebačkog Dinama. Ekipa Nenada Bjelica slavila je večeras na gostovanju u Briselu kod Anderlechta.

Trijumf Modrima opet su donijeli bosanskohercegovački fudbalski interenacionalci. Dule na stadionu Kralj Boduen obilježili
su Bosanci i Hercegovci. Prvo je u 19. minuti susreta domaćin došao do vodstva. Precizan s bijele tačke bio je Izet Hajrović.

U prvoj minuti nastavka domaći su ostali sa deset igrača na terenu, a drugi žuti karton dobio je Ognjen Vranješ. Dva gola prednosti Modrima donio je Amer Gojak golom u 68. minuti i tako je riješio pitanje pobjednika. Dinamo sada nakon dva odigrana kola ima maksimalnih šestt bodova u grupi sa Spartak Trnavo, Fenerbahčeom i Anderlechtom.

Ranije je Astana Marina Aničića slavila protiv Rennesa rezultatom 2:0, a fudbaler iz Bosne i Hercegovine odigrao je svih 90 minuta. Kopenhagen je slavio protiv Bordeauxa u gostima, a Kenan Kodro je susret gledao s klupe. Baš kao i Prevljak i Todorović pobjedu Salzburga protiv Celtica (3:1). 

Ono što nas može posebno radovati je činjenica da je Sead Kolašinac odigrao svih 90 minuta u pobjedi Arsenala na gostovanju kod Qarabaga rezultatom 3:0. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije