Dinamo gostuje Ajaxu, Partizan Club Bruggeu

Radiosarajevo.ba
Dinamo gostuje Ajaxu, Partizan Club Bruggeu

U četvrtak se igra treće kolo Lige Evrope. Interesantno će biti u Londonu gdje Fulham dočekuje Romu. Lazio će u Rimu dočekati Villarreal, a posljednji osvajač Kupa UEFA Šahtar Donjeck igrat će na svom stadionu protiv Toulousea. Sturm našeg Samira Muratovića ide na teško gostovanje kod Panathinaikosa.

Zagrebački Dinamo gostuje u Amsterdamu kod Ajaxa. Holandski predstavnik ima dva remija iz dvije utakmice, dok prvak Hrvatske ima jednu pobjedu i jedan poraz, te zauzima drugu poziciju u skupini.

Idemo osvajati evropske bodove. Nama je svkai bod jako bitan. Što zobg plasmana u grupi što zbog koeficijenta za iduću sezonu. Moram reći da njihova igra liči na našu igru, sa puno kratkog pasa, povratne lopte, sa dosta akcija po sredini", rekao je trener Dinama Krunislav Jurić.

"Neće biti lako. Mislim da će biti drukčije nego prije dvije godine, promijenilo se dosta igrača. Opet, sve ovisi o nama. Mislim da smo u vrhunskoj formi, očekujmo pobjedu", rekao je Dejan Lovren.

Beogradski Partizan prve bodove traži na gostovanju kod Club Bruggea. Crno-beli imaju najlošiju gol razliku, a do sada su primili čak 7 golova.

"Igrači Bruggea su odlično fizički pripremljeni. Utakmicu mogu da odigraju u istom, visokom ritmu i ne smijemo da izgubimo korak. Pogledali smo snimke s njihovih mečeva i nadam se da ćemo pronaći slabe tačke. Naša forma je u usponu", rekao je Goran Stevanović trener Partizana.

Treće kolo Lige Evrope:
FC Timişoara - RSC Anderlecht
AFC Ajax - NK Dinamo Zagreb
Valencia CF - SK Slavia Praha
LOSC Lille - Genoa CFC
Celtic FC - Hamburger SV
Hapoel Tel-Aviv FC - SK Rapid Wien
FK Ventspils - Sporting Clube de Portugal
Hertha BSC Berlin - SC Heerenveen
Fulham FC - AS Roma
PFC CSKA Sofia - FC Basel 1893
Galatasaray AŞ - FC Dinamo 1948 Bucureşti
Panathinaikos FC - SK Sturm Graz
FC Salzburg - PFC Levski Sofia
S.S. Lazio - Villarreal CF
FC Sheriff - FC Twente
FC Steaua Bucureşti - Fenerbahçe SK
FC BATE Borisov - AEK Athens FC
SL Benfica - Everton
FC Šahtar Donjeck - Toulouse FC
Club Brugge KV - FK Partizan
PSV Eindhoven - FC København
AC Sparta Praha - CFR 1907 Cluj
FK Austria Wien - Werder Bremen
Athletic Club Bilbao - CD Nacional

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije