Dinamo gost u Lisabonu: Hajrović i Gojak večeras ne mogu biti gubitnici

Radiosarajevo.ba
Dinamo gost u Lisabonu: Hajrović i Gojak večeras ne mogu biti gubitnici
Foto: Goran Stranzl/Pixsell / Izet Hajrović: Na spisku povrijeđenih igrača Dinama

Četvrtak je rezerviran za Ligu Europe. Nakon što smo protekla dva dana uživali u majstorijama Cristiana Ronalda (tri gola protiv Atletico Madrida, op. a.) i Lea Messija (dva gola protiv Lyona), na red je došao i zagrebački Dinamo koji večeras (21 sat) u Lisabonu protiv Benfice brani minimalnu pobjedu (1:0) ostvarenu prije sedam dana na svom terenu i traži prolazi u četvrtfinale Lige Europe.

"Nema razloga da ne budemo dobro raspoloženi. Idemo odigrati važnu utakmicu za nas i želimo se pokazati u istom svjetlu kao u prvoj utakmici. Spremni smo za to. Svi su igrači u dobrom stanju, a neke smo i malo sačuvali. Svi su dobro," poručio je Nenad Bjelica, trener Dinama.

U dresu Zagrepčana večeras ćemo vidjeti i dva igrača Bosne i Hercegovine – Izeta Hajrovića i Amera Gojaka. Vijest prošle sedmice je bila da je Dinamo pobjedom nad Benficom osigurao Hrvatskoj pet klubova u europskim takmičenjima, od toga dva u pretkolima Lige Europe.

Večeras se igra još sedam revanš susreta osmine finala Lige Europe, gdje se najveća uzbuđenja očekuju još u Milanu, Pragu i Krasnodaru.

Uzbudljivo će biti i u Londonu, gdje Arsenal treba pobjedu od dva gola razlike nad Rennesom (1:3 prvi meč). Rutinski se očekuje da Chelsea i Napoli u revanšu odbrane pobjede od 3:0.

Od 18:55 sati igraju: Dinamo Kijev - Chelsea (rezultat prve utakmice 0:3), Krasnodar - Valencia (1:2) i Salzburg - Napoli (0:3); od 21:00 sat sastaju se: Arsenal - Rennes (1:3), Inter - Eintracht (0:0), Slavia Prag - Sevilla (2:2), Villarreal - Zenit (3:1).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije