Diego Simeone uoči Bayerna: Ne stidim se reći me je strah uoči svake utakmice

EPA
Diego Simeone uoči Bayerna: Ne stidim se reći me je strah uoči svake utakmice
EPA / Diego Simeone
Atletico Madrid večeras će na stadionu Allianz arena u Minhenu u revanš susretu polufinala Lige prvaka, odmjeriti snage s domaćinom Bayernom.

Jorgandžije su u prvom susretu odigranom na stadionu Vicente Calderon u Madridu, slavile rezultatom 1:0. Simeone je svjestan da će se on i njegovi momci naći u Milanu ukoliko u sutrašnjem duelu izbjegnu poraz.

"Sve što me zanima je pobjeda i spremam se za to, a ne da udovoljim drugima. Bolje spavam kada znam da imam Godina, Savića, Gimeneza i Lucasa. Samo njihovo prisustvo u ekipi je izuzetno važno", kaže Simeone i nastavlja:

"Uopće se ne stidim reći da se bojim prije svake utakmice. Poštujemo drugačije mišljenje, ali mi imamo razlog zbog kojeg igramo kako igramo. Najponosniji sam kada dam dodatnu snagu igračima. Ostat ćemo vjerni svom stilu, jer jedini način da budemo zadovoljni sobom, je da budemo ono što jesmo", dodaje Simeone.

Vjerovatni sastav Atletica u večerašnjem duelu:

Oblak; Juanfran, Giménez, Godín, Filipe Luís; Saúl, Gabi, Augusto, Koke; Griezmann, Fernando Torres.

Izostanci: Tiago (lom noge).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije