Diego Simeone novi trener Atletico Madrida

Radiosarajevo.ba
Diego Simeone novi trener Atletico Madrida

Argentinac Diego Simeone (41) novi je trener nogometaša Atletico Madrida. Vijest su službeno potvrdili iz redova uglednog španskog prvoligaša, a novi će trener biti predstavljen na Vicente Calderonu u utorak 27. decembra.

"Argentinski trener Diego Simeone pristao je na ponudu kluba da vodi ekipu do kraja sezone plus još jednu sezonu i dolazi u špansku prijestolnicu u ponedjeljak kako bi započeo rad s momčadi", stoji u priopćenju Atletica.

Simeone je tako imenovan novim trenerom Atletica samo dan nakon smjene Gregorija Manzana. Argentinac je boje Atletica kao igrač branio u dva navrata (od 1994.-1997. i 2003.-2005.). To će mu to biti šesti različiti klub u trenerskoj karijeri nakon Racing Cluba (u dva navrata) Estudiantesa, River Platea, San Lorenza i Catanije.

Simeone klupu Atletica preuzima u teškom trenutku, dok je klub na desetom mjestu prvenstvene ljestvice bez ijedne gostujuće pobjede, tek četiri boda iznad zone ispadanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije