Dialiba potpisao za Mechelen

Radiosarajevo.ba
Dialiba potpisao za Mechelen

Diabang Dialiba Boubacar, Senegalac sa pasošem Bosne i Hercegovine novi je igrač belgijskog prvoligaša Mechelena.

Dialiba je nakon neuspiješne sezone u španskom drugoligašu Murciji potpisao dvogodišnji ugovor sa Mechelenom.

Boubacar je u Mechelenu predstavljen kao pojačanje, a njgov novi klub ima visoke ambijcije u ovoj sezoni. Trenutno se nalaze na petoj poziciji belgijskog prvenstva.

Podsjetimo Dialiba je odigrao svega nekoliko utakmica za Murciju, da bi krajem godine zadobio težu povredu zbog koje je bio primoran mirovati tri mjeseca, te se do kraja sezone nije uspio vratiti u formu.

Bivši igrač Željezničara je pokušao naći novi klub pa je proveo deset dana na probi u Red Bill Salzubrgu, ali se na kraju vratio u Murciju. U španskom klubu odigrao je nekoliko prijateljskih susreta, a zatim pronašao novi klub u kojem će provesti najmanje dvije godine, uz opciju produženja na još dvije.

Vezano: Dialiba na probi u Red Bull Salzburgu

Dok je igrao u timu sa Grbavice selektori su na sve načine pokušavali da ga uvrste u naš mladi nacionalni tim, za koji je odigrao jednu utakmicu i postigao jedan pogodak. Kako je otišao na Pirinejski poluotok Dialiba je u potpunosti zaboravljen od selektora naše mlade selekcije.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije