Devet Zmajeva mora paziti na kartone

Radiosarajevo.ba
Devet Zmajeva mora paziti na kartone


Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, osim problema sa sastavom, tj. raspoređivanjem igrača u odbrani, ima problem i sa žutim kartonima. 

Naime, čak devet reprezentativaca Bosne i Hercegovine bi u slučaju da u Zenici dobiju žuti karton, propustilo revanš susret u Lisabonu.

Igrači kojima prijeti suspenzija su: Senad Lulić, Emir Spahić, Vedad Ibišević, Senijad Ibričić, Adnan Mravac, Semir Štilić, Elvir Rahimić, Adnan Zahirović i Sejad Salihović.

Pravdu na ovoj utakmici će dijeliti Howard Webb. Interesantno je da Englez nema uravnotežen stav o dijeljenju kartona. Zna se desiti da u utakmici ne podijeli niti jedan, ali i da pokaže osam žutih kartona. U prosjeku Howard Webb daje 3,5 žuta kartona po utakmici.

Susret između Bosne i Hercegovine i Portugala u Zenici igra se 11. novembra, a uzvratni susret na rasporedu je 15. novembra u Lisabonu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije