Derbi u Mostaru: Bodovi pripali Zrinjskom, igračima Želje samo šanse

Radiosarajevo.ba
Derbi u Mostaru: Bodovi pripali Zrinjskom, igračima Želje samo šanse
Facebook / Samir Pezer je bio strijelac jedinog gola na utakmici

Nogometaši Zrinjskog ostali su u utrci za prvaka Bosne i Hercegovine, nakon što su danas u derbi susretu 26. kola BH Telecom  Premijer lige u Mostaru nadigrali Željezničar sa 1:0.

Jedini gol na utakmici postignut je u 49. minuti, a strijelac je bio Semir Pezer. Nakon kornera sa lijeve straen, veznjak Mostaraca je odlično skočio i glavom je matirao Fejzića za 1:0. 

Zanimljivo, Pezer je u igru ušao na startu drugog dijela…

Pogledajte jedini gol na utakmici:

Inače, susret Pod Bijelim brijegom pripao je domaćinu, ali su gosti iz Sarajeva imali konkretnije prilike - posebno u prvom dijelu. 

Mujezinović i Zec su prvi mogli postići pogodak, ali se mreža Zrinjskog nije zatresla. Najbolju priliku u prvom dijelu imao je Veselinovića. Igrala se 34. minuta kada je igrač Željezničara sam izašao ispred golmana Brkića, ali je vratar Zrinjskog odlično reagirao. 

Iz drugog dijela, osim gola Pezera, izdvojili smo 56. minutu kada je Kristijan Stanić dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. 

Zrinjski je tako ostao bez igrača manje, čiji su se igrači povukli na svoju polovini terena i znalački sačuvali prednost od jednog gola, s kojim su ostali u utrci za prvaka BiH. 

 Inače, Amar Osim je u Mostaru ušao u "Klub 300", ali u tom važnom danu za njega nije uspio slaviti pobjedu.   

Amar Osim protiv Zrinjskog ima važnu utakmicu, a za njega je i veliki dan

U ostalim susretima postignuti su sljedeći rezultati: Zvijezda - Mladost 2:1, Krupa - Čelik 5:2, Tuzla City - Radnik 1:1. 

Sutra (nedjelja) igraju: Sarajevo - Široki, GOŠK - Sloboda.

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije