Delije zapalile stadion Partizana (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Delije zapalile stadion Partizana (VIDEO)

Navijači Crvene zvezde, popularne Delije zapalili su stadion Partizana nakon poraza njihove ekipe u 126. 'večitom derbiju'. Nezadovoljni rezultatom (2:0 za Partizan) navijači crveno-belih poslije meča počele da pale plastične stolice na sjevernoj tribini stadiona u Humskoj i izazvale veliki požar, koji su vatrogasci jedva ugasili. Nakon intervencije policije uhapšeno je više od pedeset izgrednika.

Požar, koji je počeo da poprima ozbiljne razmjere poslije drugog gola crno-belih, u jednom trenutku proširio se i na prostorije Košarkaškog kluba Partizan, čije je sjedište takođe u sklopu stadiona. Samo pukom srećom nije bilo povređenih. Poslije intervencije, policija je uspostavila red, a na taj način sprečeni su veći izgredi.

Navijači Crvene zvezde bili su vinovnici još jednog incidenta prije početka 'večitog derbija'. Oni su se prije meča ispod sjeverne tribine stadiona Partiyana sukobili sa pripadnicima Žandarmerije. U isto vrijeme organi reda su na tribinama imali kraći sukob sa pristalicama Partizana, a incidenti su okončani bez posledica.

Inače, pre nego što je meč između Partizana i Crvene zvezde započeo, beogradska policija već je uhapsila 15 navijača zbog izazivanja nereda. Prema pojedinim informacijama.

Po završetku meča malo je nedostajalo da se jedan od najiskusnijih prvotimaca Crvene zvezde Ognjen Koroman fizički obračuna sa jednim navijačem Partizana, koji se grubim propustom organizatora utakmice našao na terenu stadiona u Humskoj. On je verbalno vrijeđao prvotimce Crvene zvezde koji su željeli da pozdrave svoje navijače. Reakcijom redarske službe izbegnut je skandal velikih razmera, a pomenuti navijač Partizana nekako je uspio da pobjegne.

http://www.youtube.com/watch?v=jfcgQIRVPdk

pressonline.rs/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije