Dejan Lovren rekao "zbogom" reprezentaciji Hrvatske

0
AA
Dejan Lovren rekao "zbogom" reprezentaciji Hrvatske
Foto: Instagram / Dejan Lovren

Dejan Lovren, fudbaler Olympique Lyona, oprostio se danas od dresa reprezentacije Hrvatske.

Iskusni 33-godišnji defanzivac odluku je hrvatskoj javnosti saopćio u emotivnom pismu, koje je objavio i Hrvatski nogometni savez (HNS). Prethodno o svojoj odluci obavijestio je i selektora reprezentacije Zlatka Dalića te predsjednika HNS-a Marijan Kustića.

"Draga reprezentacijo, dragi vjerni navijači, želio bih vam se obratiti s ne baš radosnim vijestima, ali vjerujte mi, ovu odluku donio sam otvorena srca i nakon dugo razmišljanja. Dosta mi ovo teško pada, i dok to pišem pokušavam ne zaplakati, ali već me dobro poznajete kao čovjeka sa srcem i neskrivenim emocijama. Došao je i taj dan kada se moram pozdraviti i reći zbogom hrvatskoj reprezentaciji, makar i dalje sebe vidim kao vatrenog navijača koji će uvijek bodriti svoju reprezentaciju“, naveo je Lovren, između ostalog, u pismu.

Bayern na mukama prije 'Der Klassikera': Dva ključna igrača pod velikim upitnikom

Bayern na mukama prije 'Der Klassikera': Dva ključna igrača pod velikim upitnikom

Lovren, koji je rođen u Zenici, karijeru je počeo u zagrebačkom Dinamu, a tokom karijere je igrao i za Inter Zaprešić, Olympique Lyon, Southampton, Livrpool i Zenit St. Petersburg.

U dresu reprezentacije Hrvatske, s kojom je osvojio svjetsko srebro 2018. i bronzu 2022. godine, odigrao je 78 utakmica i postigao pet golova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije