Definitivno: Salihović će igrati

Radiosarajevo.ba
Definitivno: Salihović će igrati

Osvježeno: 07.10. u 11:20

Otklonjene sve dileme: Sejad Salihović, biti spreman za utakmice s Estonijom i Španijom kako je prvobitno najavljeno.

Salihović se povrijedio u utakmici prošlog kola Bundeslige, kada je njegov Hoffenheim poražen na gostovanju kod Mainza rezultatom 2:1.

Sjajne vijesti stigle su "Salihović će na operaciju tek u decembru nakon završene polusezone", javlja reprezentacija.net.

Ova informacija ponovo je promijenila planove selektora Miroslava Ćire Blaževića koji je za današnji trening planirao uigravanje Senijada Ibričića na Sejinoj poziciji.

Srećom za ovakve egzibicije neće biti potrebe, jer će Sejo biti spreman za susrete u Talinu i Zenici.

Ćiro alarmirao Savez

Selektor Blažević jučer je dao u proceduru sređivanje sportske dokumentacije Harisa Medunjanina, člana španjolskog Valladolida za kojeg je ipak teško očekivati da bi mogao debitovati u Estoniji. Haris ima BH pasoš, ali i sportsko državljanstvo kraljevine Holandije što svakako produžava proceduru potrebnu da ovaj igrač nastupi za našu reprezentaciju.

Pjanić dolazi danas

Miralem Pjanić tek danas će se priključiti svojim reprezentativnim kolegama. Naime, Miralem je ostao u Lyonu kako bi obavio ljekarske preglede živca u desnoj nozi. Nalazi su pokazali da je sa ovim draguljem bh. fudbala sve u najboljem redu, te da će biti u potpunosti spreman za utakmicu protiv Španije. Sa Pjanićem u Sarajevo dolaze i ekipa francuske televizije koja će o našem internacionalcu snimiti specijalnu reportažu, saznaje Sportin.ba.

Odgođen susret sa sarajevskom Bosnom

Pripremna utakmica protiv sarajevske Bosne koju je reprezentacija BiH trebala odigrati sutra s početkom u 19 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase otkazana je zbog situacije koja je nastala nakon nedjeljnih nereda u Širokom Brijegu u kojima je smrtno stradao navijač Sarajeva Vedran Puljić.

Osim što je ova utakmice trebala poslužiti izborniku Blaževiću kao priprema za subotnju ogled s Estonijom ujedno trebala predstavljati i rođendanski poklon sarajevskoj Bosni koja u sklopu Univerzitetskog sportskog društva Bosna djeluje od 1947. godine.

Ćiro je protiv sarajevskih Studenata namjeravao izvesti kombinovan sastav, a namjeravao je poštediti kapitena Spahića, zbog povrede, te Rahimića i Muratovića kojima je potreban odmor zbog klupskih obaveza.

reprezentacija.net/sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije