Dario Dumić o odnosu s novim saigračem: Kad se poželim politike, odem u Bosnu

J. M.
Dario Dumić o odnosu s novim saigračem: Kad se poželim politike, odem u Bosnu
Foto: lilienblog.de / Dario Dumić (plavi dres) na utakmici protiv Dresdena

Dario Dumić, fudbalski reprezentativac BiH, ovog ljeta je promijenio klub, ali ostao u 2. Bundesligi: Iz Dynamo Dresdena prešao je u redove Darmstadta.

Ove sezone je odigrao sve utakmice u dresu "Ljiljana", a prije nekoliko dana je dobio novog klupskog druga. Iz Partizana je u Darmstadt stigao Ognjen Ožegović, bivši reprezentativac Srbije, inače rodom iz Bosanske Gradiške.

Dovoljan razlog da "međunacionalni odnosi" postanu jedno od pitanja u intervjuu za nezvanični klupski portal.

"Ja sam fudbaler, politika me ne zanima. Sada sam u Njemačkoj, a kad se poželim politike odem u Bosnu ili negdje drugo. Ognjen Ožegović je iz Srbije, govori moj jezik, i želim mu pomoći u novoj sredini da zauzme mjesto u timu", rekao je 27-godišnjak iz Sarajeva.

Na pitanje zašto je napustio Dresden nakon samo godinu dana, Dumić prstom upire u trenere i upravu bivšeg kluba.

"Morate pitati Ralfa Mingea, sportskog direktora Dynama. Prošla sezona je bila burna u Dresdenu, imali smo tri trenera. Dok je na klupi bio Uwe Neuhaus bio sam standardan. Maik Walpurgis me izostavio s prvih šest utakmica u ovoj godini. Zatim je došao Christian Fiel koji mi je povremeno davao šansu. Svemu treba dodati činjenicu da sam u Dresdenu igrao kao posuđen fudbaler Utrechta. Mislim da bi u Dresdenu više voljeli otkupiti moj ugovor, umjesto da još jednu sezonu plaćaju posudbu", rekao je Dumić koji je za kratko vrijeme postao standardni prvotimac Darmstadta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije