Daniel Pavlović: Potencijalni bh. reprezentativac potpisao za Sampdoriju

Anadolija
Daniel Pavlović: Potencijalni bh. reprezentativac potpisao za Sampdoriju
/ Foto: Frosinone Calcio
Daniel Pavlović (28), koji je prije godinu dana bio interesantan Mehmedu Baždareviću, selektoru fudbalske reprezentacije BiH, potpisao je ugovor sa Sampdorijom iz Genoe.

Pavlović, koji je igrač švicarskog Grasshoppera, proteklu sezonu proveo je na posudbi u Frosinoneu. Ovaj italijanski klub nije uspio izboriti opstanak u Seriji A.

No, Pavlovićeve dobre partije nisu prošle nezapaženo, pa će u dresu Sampdorije i dalje imati priliku da igra u najjačem rangu italijanskog fudbala.

Pavlović je rođen u Švicarskoj, ali je porijeklom iz BiH, pa je zbog toga bio zanimljiv Baždareviću. Bh. savez je za Pavlovića uputio Svjetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA) zahtjev za promjenu sportskog državljanstva, ali ovaj slučaj još uvijek nije riješen.

Ovaj iskusni odbrambeni fudbaler igrao je za reprezentaciju Švicarske samo u mlađim kategorijama, pa postoji mogućnost da dobije dozvolu FIFA-e da nastupa za BiH.

Osim za Grasshopper i Frosinone, Pavlović je tokom karijere igrao za Freiburg II, Schauffhausen i Kaiserslautern. Sampdoria je na svojoj zvaničnoj web stranici objavila da je Pavlović novi igrač kluba, ali se ne navodi na koji period je potpisao ugovor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije