Danas šesnaestine finala Kupa BiH

Radiosarajevo.ba
Danas šesnaestine finala Kupa BiH

U srijedu je na rasporedu većina utakmica šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, plasman dalje izborili su Željezničar, Leotar i Modriča Maksima. Od takmičenja u Kupu je odustalo Posušje, tako da bez borbe dalje ide banjalučki Borac, dok je susret između Čelika i Krajine odgođen.

Vezano: Željezničar se namučio protiv Bosne

Branitelj naslova, ekipa Slavije iz Istočnog Sarajeva, za protivnika ima Turbinu iz Jablanice. Slavija u prvenstvu nije dobro krenula, te je Kup prilika da se popravi utisak.

"Ambicije u Kupu su nam velike i želimo, kao i prošle sezone, otići do kraja. Svakog protivnika shvaćamo ozbiljno pa tako i Turbinu, kojoj sigurno neće nedostajati motiva u ovoj utakmici", rekao je trener Slavije Zoran Erbez.

Sloboda je u protekle dvije sezone stizala do samog kraja, ali niti jednom nisu uspjeli podići trofej namijenjen osvajaču Kupa BiH.

"Iako nemamo imperativ uraditi nešto u Kupu, postoji velika želja kod igrača i mene da probamo doći što dalje. Za protivnika imamo ekipu koja je dugo na okupu i svakako nisu lak plijen, ali vjerujem da mi idemo dalje", priča trener Tuzlaka Nermin Hadžiahmetović o Rudaru iz Kaknja, protiv kojeg će njegova Sloboda tražiti prolaz u osminu finala Kupa BiH.

Nogometaši Sarajeva na svom stadionu dočekuju Radnik iz Hadžića.

"Kup je poznat po iznenađenjima. S obzirom na to da se igra samo jedan meč, favorita, praktično, nema. Mala doza sreće za protivnika i nesreće za nas može dovesti do iznenađenja. Kvalitetnija smo ekipa od Radnika, ali to treba opravdati na terenu. Od igrača tražimo stopostotnu ozbiljnost", rekao je za Dnevni avaz pomoćni trener Sarajeva Emir Alihodžić.

Srijeda:
Rudar (Prijedor) - Sutjeska (Foča)
Sloga (G.Vakuf/Uskoplje) - Zvijezda
Slavija - Turbina (Jablanica)
Kozara (B.Gradiška) - Široki Brijeg
Travnik - Jedinstvo
Zrinjski - Mladost (Donji Svilaj)
Rudar (Kakanj) - Sloboda
Velež - BSK (Banja Luka)
Borac - Posušje (Posušje odustalo)
Sarajevo - Radnik (Hadžići)
Olimpik - Radnik (Lipnica)
Laktaši - Sloga (Doboj)

Utorak:
Željezničar - Bosna 1:0
Proleter (Teslić) - Leotar 2:3

Odigrano 8. septembra
Modriča - Sloboda (Bos. Novi) 6:1

Odgođeno
Čelik - Krajina (Cazin)

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije