Danas odluka o dolasku navijača Sarajeva na derbi

Radiosarajevo.ba
Danas odluka o dolasku navijača Sarajeva na derbi


Trinaesto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine koje će donijeti devedesetosmi derbi vječitih rivala Željezničara i Sarajeva.

Ono što bi moglo pokvariti praznik nogometa u našoj zemlji jeste odluka Komiteta za normalizaciju Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine da, zbog učestalih nereda na bh. terenima, zabrani dolazak gostujućih navijača na utakmice.

Ova zabrana se pokazala učinkovitom, sobzirom da nakon stupanja na snagu  odluke o nedolasku gostujućih navijača, nije zabilježen niti jedan incident.

Ipak, danas bi se trebali sastati članovi Komiteta za normalizaciju N/FSBiH koji bi, na zahtjev FK Sarajevo, trebali dozvoliti navijačima tima sa Koševa da dođu na Grbavicu.

Ukoliko nadležni iz N/FSBiH ostanu pri svom stavu, to će biti drugi uzastopni derbi na Grbavici bez navijača Sarajeva. Podsjećamo fanovi Bordo tima, nezadovoljni ponuđenim uslovima na Grbavici, bojkotovali su 96. gradski derbi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije