Dan u kojem je cijela nacija uz Zmajeve!

Radiosarajevo.ba
Dan u kojem je cijela nacija uz Zmajeve!

Večerašnja utakmica koju Zmajevi od 20 sati igraju u okviru kvalifikacija za EP, protiv selekcije Portugala na Bilinom polju, posljednjih dana je top tema u našoj zemlji.

Stadion u Zenici biće ispunjen do posljednjeg mjesta, a za one koji nisu uspjeli obezbijediti svoje karte, meč mogu pratiti uz direktan prijenos na BHT1. Jedno je svakako sigurno misli cijele nacije večeras će stopostotno biti usmjerene na ovaj nogometni spektakl.

Pobjeda je imperativ objema ekipama. Naš selektor Safet Sušić najavio je ofanzivnu igru, jer kako kaže "ne zna drugačije". S druge strane selektor Portugalaca Paulo Bento izjavio je da uprkos tome što BiH ima kvalitetne igrače, njegovi momci razmišljaju samo o pobjedi.

Velika legenda bh. nogometa Ivica Osim rekao je da Portugal nije selekcija kakva je bila (selekcija koja nam je onemogućila odlazak na SP, pobijedivši nas također u kvalifikacijama), ali da trebamo biti oprezni i da trebamo malo poznavati i seljačku igru. Sa ovim konstatacijama slaže se i većina nogometnih stručnjaka u BiH poput Bake, Bolića...

Portugalska javnost prema anketi koju je napravio tamošnji portal PortuGOAL očekuje prolaz i pobjedu, ali tijesnu pobjedu u Zenici koju će potvrditi u revanš susretu. Rezult ankete u BiH bilo bi jednoglasan: Biće napeto, ali pobjeda je neizbiježna!

Naših 11 veličanstvenih, predvođeni kapitenom Spahićem obećali su dati sve od sebe, neće se štedjeti, kako bi ostvarili što bolji rezultat, pred revanš meč koji 15. novembra igramo u Portugalu.

Najboljem ishodu nadamo se i svi mi. Vjerujemo da će ishod utakmice namamiti osmjehe na licima građana BiH i da će nas odlična atmosfera pratiti sve do odlučujuće utakmice koja se igra u utorak.

Utakmicu će suditi engleski stručnjak Howard Webb o kome smo i ranije pisali, a svakako treba spomenuti da su u Zenici pred večerašnji meč uspostavljene posebne sugurnosne mjere.

Zmajevi, nacija je uz vas, sretno i sve najbolje!

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije