Dalić: Bit će teško bez naših ljudi, nismo kao Španci i Englezi

Radiosarajevo.ba
Dalić: Bit će teško bez naših ljudi, nismo kao Španci i Englezi
Foto: EPA / Zlatko Dalić

Fudbalska reprezentacija Hrvatske doživjela je pravu katastrofu u svom premijernom nastupu u Ligi nacija. Izabranici Zlatka Dalića poraženi su u Elcheu od Španije rezultatom 6:0.

Nakon utakmice selektor Hrvatske istaknuo je da njegova ekipa nije klonula duhom.

"Moramo se vratiti nakon ovakvog poraza. Nismo zaboravili igrati nogomet, ali 6:0 je veliki poraz. Zaista smo bili loši, ali moramo se podignuti", istaknuo je Dalić.

Narednu utakmicu Hrvatska će igrati protiv Engleske na riječkoj Rujevici. Bit će to repriza polufinala Svjetskog prvenstva, a utakmica će se igrati pred praznim tribinama zbog nacrtane svastike na Poljudu prije tri godine.

"Neće nam biti lagano igrati protiv četvrte reprezentacije svijeta bez naših ljudi. Ne razumijem to. Nogomet se igra radi ljudi, ne bi se trebao igrati na praznim stadionima", rekao je Dalić.

Rekao je Dalić da je teško nadoknaditi Mandžukića, Subašića i Ćorluku koji su se oprostili od nacionalnog dresa, kao i Lovrena koji je povrijeđen.

"Teško je zamijeniti sve igrače koji su otišli. Nemamo toliko puno igrača, ali moramo pokušati. Problem je jer nismo velika država. Imamo možda 20 igrača i kada jedan nedostaje, osjetimo to. Nismo kao Engleska ili Španjolska. Ako njima nedostaje jedan igrač, oni imaju zamjene", rekao je Dalić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije