Da li je moguće: Ronaldo konačno postigao gol iz slobodnjaka

Radiosarajevo.ba
Da li je moguće: Ronaldo konačno postigao gol iz slobodnjaka
Foto: EPA-EFE / Slavlje nakon gola

Fudbaleri Juventusa su pobjedom protiv gradskog suparnika Torina u prvom susretu 30. kola italijanskog prvenstva povećali svoju prednost na vrhu ljestvice ispred drugog Lazija na sedam bodova.

Juventus je poveo 2-0 u prvih pola sata utakmice golovima Dybale (3) i Cuadrada (29), a nadu Torinu vratio je Belotti (45+6-11m) na samom kraju prvog poluvremena iz kaznenog udarca dosuđenog zbog igranja rukom De Lighta, ali Cristiano Ronaldo (61) je sjajno izvedenim slobodnim udarcem sa 25 metara vratio dva gola prednosti domaćima.

Bio je to prvi uspješno izvedeni slobodni udarac Portugalca u natjecateljskoj utakmici za Juventus u zadnje dvije godine, vrijedni statističari izračunali su - iz 43. pokušaja.

Video golčine možete pogledati OVDJE.

Konačni rezultat, 4-1, postavljen je autogolom Djidjija (87-ag).

Također, piše Jutarnji, golman Juventusa, 42-godišnji Gianluigi Buffon nastupom u subotnjem susretu postao je samostalni rekorder po broju nastupa u historiji Serie A, ovo mu je bio 648. nastup u najvišem rangu talijanskog nogometa čime je preskočio stopera Milana Paola Maldinija koji je sakupio 647 nastupa u "crno-crvenom" dresu.

Vodeći Juventus sada ima 75 bodova, sedam više od drugog Lazija koji će od 21.45 sati u Rimu igrati protiv Milana, a 11 više od trećeg Intera koji će u nedjelju ugostiti Bolognu. Torino je 15. sa 31 bodom.

   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije