Čudesni preokret PSG-a: Od poraza do pobjede u sudijskom vremenu

Radiosarajevo.ba
Čudesni preokret PSG-a: Od poraza do pobjede u sudijskom vremenu

U Lisabonu je počela najneobičnija završnica u historiji Lige prvaka. Turnir "Final 8" najcjenjenijeg europskog klupskog takmičenja prvom utakmicom četvtfinala otvorili su PSG i Atalanta, a pobjedu je odnio francuski tim 2:1.

Ekipa iz Bergama hrabro je počela meč na praznom stadionu "Da Luz" pa je Gomes imao prvu šansu u 3. minuti. Već u narednom napadu "zicer" za Neymara koji je bio sam pred Sportiellom, ali je Brazilac šutirao pored gola i tako najavio svoju seriju promašaja.

Nastavak je donio ravnopravnu i otvorenu igru u kojoj su obje ekipe imale svoje šanse, da bi Atalanta povela u 27. minuti. Zapata je uz dosta sreće asistirao Pašaliću, a hrvatski reprezentativac s vrha šesnaesterca šutirao iz prve lijevom nogom i savladao Navasa. VIDEO

Do kraja poluvremena Neymar je imao još dvije šanse, ali nijednom nije šutirao u okvir gola. U nastavku je trener Parižana Thomas Tuchel u igru uveo nedovoljno oporavljenog Mbappea, no francuski prvak postao je skoro potpuno bezopasan. Tek u 74. minuti prva šansa za favorita, no udarac Mbappea zaustavio je golman Sportiello.

Presing Gian Piera Gasperinija potpuno je otupio oštricu napade PSG-a, pa se činilo da će Atalanta zabilježiti trijumf. No, uslijedila je infarktna završnica u kojoj se desio potpuni preokret.

Ušlo se u 90. minut kada je PSG uspio izjednačiti: Choupo-Moting je ubacio, Neymar asistirao Marquinhosu za izjednačenje. Samo 120 sekundi kasnije Choupo-Moting je na dodavanje Mbappea pogodio za pobjedu PSG-a 2:1!

Inače, junak utakmice Jean-Eric Choupo-Moting ušao je u igru tek u 79. minutu umjesto Icardija. Tako je PSG postao prvi učesnik polufinala u kojem će se sastati s pobjednikom utakmice Atletico Madrid – RB Leipzig koja se igra u četvrtak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije