Crvenoj zvezdi samo remi protiv Salzburga, velika pobjeda PSV-a

Radiosarajevo.ba
Crvenoj zvezdi samo remi protiv Salzburga, velika pobjeda PSV-a

Večeras su odigrani prvi mečevi tri utakmice završnog kruga kvalifikacija za Ligu prvaka. Crvena zvezda je u Beogradu remizirala protiv austrijskog Salzburga u susretu bez golova. 

Austrijanci su bili bolji rival, imali su posjed lopte od preko 60 posto, ali nisu uspjeli zabiti gol u prvom meču. Beograđani su imali bolje prilike, posebno u drugom dijelu. No, mreža gostiju se nije zatresla. 

Benfica je u Lisabonu dočekala grčki PAOK. Domaći su poveli u drugoj minuti sudijske nadoknade u prvom poluvremenu, kada je penal realizirao Pizzi. Na 1:1 u 76. minuti izjednačio je Warda.

Čak pet golova postignuto je u Bjelorusiji, gdje je BATE dočekao PSV. Gosti su odnijeli pobjedu od 3:2. Čak dva gola smo vidjeli u posljednjih pet minuta meča. Domaći su poveli preko Tuominena, da bi dva gola postigao zatim PSV preko Pereira i Lozana.

Hleb je u 88. minuti izjednačio na 2:2, da bi minut kasnije, bukvalno već u sljedećem napadu, PSV došao do pobjede. Strijelac je bio Malan.

Sutra su na rasporedu tri susreta, a među njima je i duel zagrebačkog Dinama na gostovanju kod Young Boysa.  Tada se očekuje i nastup našeg Izeta Hajrovića, Armina Hodžića, Luke Menala i Amera Gojaka.

Pogledajte golove: 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije