'Crveno-crni' derbi pripao Slobodi, minimalna pobjeda Krupe protiv Širokog

Radiosarajevo.ba
'Crveno-crni' derbi pripao Slobodi, minimalna pobjeda Krupe protiv Širokog
/ Važni bodovi u Zenici za ekipu Vlade Jagodića (Fena)
Danas je na programu pet utakmica 17. kola Premijer lige BiH.

Mladost je, kao što je i najavila upisala očekivanu pobjedu nad ekipom Olimpica, a izabranici Husrefa Musemića slavili su ubjedljivim rezultatom 3-0. Domaćini su do vodstva došli golom Maksimovića u 33. minuti, na 2-0 povećao je Sišić u 64.,  a konačan rezultat postavio Laštro u 77. minuti, piše Sport1.

Krupa je na svom terenu dočekala Široki i upisala minimalnu pobjedu od 1-0. Obje ekipe su imale svoje trenutke i prilike za gol, ali je Krupa bila nešto uspješnija  i pogotkom Dujakovića iz 39. minute uspjela upisati drugu uzastopnu pobjedu i učvrstiti treću poziciju na tabeli. 

'Crveno-crni derbi u Zenici između Čelika i Slobode pripao je Tuzlacima koji su upisali pobjedu od 2-0. Čelik je u 25. minuti imao fantastičnu priliku da dođe do vodstva, kada je Smrika nakon greške Kostića izašao sam pred golmana Slobode, ali loše šutirao. U posljednjih 20 minuta utakmice Sloboda je iskoristila pad u igri Čelika, a u 70. minuti došla do vodstva.  Na ubačaj Todorovića sa desne strane odbrana Čelika loše reaguje, a lopta dolazi do Ordagića koji je dodaje Krpiću, a Krpić rutinskim pogotkom dovodi svoju ekipu u vodstvo. Konačan rezultat od 2-0 postavio je Zec tri minute kasnije. 

Fudbaleri Radnika razočarali su bijeljinsku publiku remijem od 1-1 protiv Viteza, čime su propustili šansu da naprave još ozbiljniju poziciju za plasman u ligu za prvaka i kasnije u borbi za evropska takmičenja. Nije Radnik igrao loše, ali ih je totalno nespremno uhvatila situacija iz 21. minute, kada Anel Dedić koristi veliku konfuzije odbrane domaćina i matira Mladena Lučića. Mladen Zeljković je bio jako blizu toga da stigne i izbaci loptu, ali nije uspio pa je na kraju samo uljepšao pogodak veznjaka Viteza. Krenula je ofanziva na gol gostujućeg tima, ali Vitez se jako kvalitetno branio i onemogućavao je domaće da ozbiljnije zaprijeti njihovom golu. Ipak, ono što nije pošlo za rukom ofanzivcima Viteza, u 85. minuti je uspjelo Delimiru Bajiću. Defanzivac domaćeg tima je pogodio za konačnih 1-1. Radnik sada ima 30 bodova i još uvijek drži drugo mjesto na tabeli, dok je Vitez sa današnjim bodom došao na sumu od ukupno 20 bodova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije