Crni humor uoči finala Lige prvaka: "Poznato" za koga će navijati Papa Franjo

Radiosarajevo.ba
Crni humor uoči finala Lige prvaka: "Poznato" za koga će navijati Papa Franjo
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

U subotu navečer u Madridu se igra finale Lige prvaka u kojem će snage odmjeriti engleski klubovi Liverpool i Tottenham.

Kao i obično, velike i značajne utakmice prate razni kurioziteti, izvlače se neke historijske koincidencije a izuzetak nije ni subotnja utakmica na stadionu Wanda Metropolitano.

Poznati hrvatski sportski novinar Bernard Jurišić našalio se uoči finala i objavio svoje "predviđanje", i to ne rezultata nego navijačkih simpatija jedne poznate svjetske ličnosti.

Jurišić je podsjetio tri finala u kojima je igrao, odnosno igrat će Liverpool, i našalio se napisavši na Twitteru.

1978: Rijeka osvojila Kup, Liverpool Kup prvaka, papa umro.

2005: Rijeka osvojila Kup, Liverpool Ligu prvaka, papa umro.

2019: Rijeka osvojila Kup, a znamo za koga papa neće navijati u subotu.  

Zaista, 1978. godine, kada je HNK Rijeka osvojila Kup Jugoslavije pobijedivši u finalu Trepču (1:0), tadašnji Kup šampiona osvojio je Liverpool (1:0 protiv Bruggea), a umro je Papa Ivan Pavao I.

Prošlo je 27 godina, a Rijeka je 2005. opet osvojila Kup, ovaj put Hrvatske (2:1, 1:0 protiv Hajduka). Iste godine Liverpool je u fantastičnoj utakmici finala Lige prvaka u Istanbulu savladao Milan poslije izvođenja jedanaesteraca. Tog proljeća, 2. aprila 2005. godine, preminuo je Papa Ivan Pavao II.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije