Crna subota: U jednom danu sva tri profi-kluba iz Stuttgarta ispala iz lige

Radiosarajevo.ba
Crna subota: U jednom danu sva tri profi-kluba iz Stuttgarta ispala iz lige
/ VfB
Posljednje kolo Bundeslige, odigrano u subotu, ostat će u lošoj uspomeni navijačima VfB Stuttgarta. Porazom u Wolfsburgu popularne "švabe" ispali su iz Prve lige nakon punih 41 godinu.

Još prije devet godina VfB Stuttgart bio je prvak države, a u narednoj sezoni očekuju ga gostovanja u njemačkoj provinciji.

Pomalo nevjerovatan podatak je da su u subotu, paralelno s „potopom“ VfB Stutgarta, i preostala dva profesionalna fudbalska kluba iz glavnog grada pokrajine Baden-Württemberg ispala iz lige!

Drugi tim Stuttgarta odranije je izgubio šanse za opstanak u Trećoj ligi, a u subotu mu se, porazom u posljednjem kolu, pridružio i Stuttgarter Kickers. Tako su u subotu 14. maja tri tima iz Stuttgarta preselila u niži rang.

To nije sve: Sponzor VfB Stuttgarta je ponos grada i cijele Njemačke – Mercedes – čiji je fabrički tim doživio debakl na nedjeljnjoj utrci Formule 1 u Barceloni kada su se vozači "srebrene strijele" Nico Rosberg i Lewis Hamilton međusobno sudarili u prvom krugu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije