Crna Gora nakon više od godinu dana upisala pobjedu

Anadolija
Crna Gora nakon više od godinu dana upisala pobjedu
Fudbaleri Crne Gore ubjedljivo su večeras u Podgorici savladali selekciju Kazahstana 5:0, u drugom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Ovo je prvi trijumf Crne Gore u grupi E, ali i prva pobjeda još od septembra prošle godine. 

Crna Gora je fantastično odigrala protiv Kazahstana, a četiri gola postigla je nakon prekida. Prvi gol Crna Gora postigla je u 24. minutu, kada je nakon centaršuta Jovetića, Tomašević odlično skočio i glavom zatresao mrežu Kazahstana.

U 59. minutu novi gol nakon prekida. Kojašević je centrirao sa desne strane, a Vukčević sjajno skočio i preciznim udarcem glavom, od stative zatresao mrežu. Samo pet minuta potom novi gol za domaćina, a ovaj put iz igre. Nakon prodora po desnoj strani Marušić je na vrijeme proigrao Jovetića, koji je majstorski matirao protivničkog golmana.

Devet minuta nakon trećeg gola, golman Kazahstana opet je morao da vadi loptu iz mreže. Duga lopta Simića za usamljenog Vešovića, koji je bio brži od golmana, nabacio je za Bećiraja, a ovaj je zakucao loptu u mrežu za ubjedljivih 4:0. Samo pet minuta potom opet je prekid bio koban po Kazahstance. Kojašević je odlično izveo korner, a Savić glavom postavio konačnih 5:0.

U ostalim mečeva 2. kola grupe E, Rumunija je u Jerevanu savladala Jermeniju 5:0, dok će se večeras još sastati Poljska i Danska. Crna Gora će u utorak u gostima igrati protiv Danske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije